Ürdün Kralı Abdullah, Başbakan Cameron İle Görüştü

Ürdün Kralı II. Abdullah Bin El Hüseyin, Ortadoğu‘daki gelişmeleri ele almak üzere İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya geldi.

İngiltere Başbakanlık resmi sitesinde, "Başbakan David Cameron ve İngiltere‘nin Ortadoğu‘daki güçlü partneri, Ürdün Kralı II. Abdullah Bin El Hüseyin bir araya gelerek, iki ülkenin karşılıklı ilişkileri ve Ortadoğu‘daki gelişmeleri ele aldılar. Özellikle Ortadoğu barış süreci ve İran konularını görüştüler" açıklaması yapıldı.

David Cameron‘la yaklaşık 45 dakika süren görüşmesinin ardından İngiltere‘den ayrılan Kral Abdullah, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barrack Obama ile görüşmek üzere Amerika‘ya yolcu edildi. Kral II. Abdullah‘la birlikte başbakanlık binasına gelen Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh , İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Basına kapalı yapılan görüşmelerde Kral II. Abdullah‘ın Tunus ve Mısır‘da meydana gelen ayaklanmalardan etkilenen Ürdün‘ü konu alacak görüşmeler yapacağı bildirildi.

Kral Abdullah, sabah saatlerinde de İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile bir araya geldi. Kral Abdullah‘a ziyareti esnasında eşi Kraliçe Rania eşlik etmedi.

Kaynak: İHA