Sevgi Bayrağı Erzincan‘da

Atatürk‘ün Kurtuluş Savaşı‘nı başlatmak üzere gittiği Samsun‘a çıkışını temsil eden ve 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Ve Gençlik Bayramı‘nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘e verilecek olan Sevgi Bayrağı, Sivaslı gençler tarafından Erzincanlı gençlere teslim edildi.

Atatürk‘ün Kurtuluş Savaşı‘nı başlatmak üzere gittiği Samsun‘a çıkışını temsil eden ve 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Ve Gençlik Bayramı‘nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘e verilecek olan Sevgi Bayrağı, Sivaslı gençler tarafından Erzincanlı gençlere teslim edildi.

    Her yıl Erzincan - Sivas sınırı olan 2 bin 100 rakımlı Kızıldağ‘da yapılan Sevgi Bayrağı devir teslim töreni bu yıl yağışlı hava nedeniyle Refahiye ilçesinde gerçekleşti.

    Devir teslim törenine Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Sivas Vali Vekili İsmail Koşum, Erzincan Belediye Başkanı Yardımcısı Seyfullah Kaban ile her iki ilin kamu kuruluşlarının temsilcileri ve askeri erkân katıldı. "Her şey vatan için" sloganıyla Sevgi Bayrağı eşliğinde tören alanına gelen Sivaslı gençler, Erzincanlı gençlerle buluştu. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı‘nın okunması ile başlandı.

    Ardından Sivaslı gençler, Sivas Vali Vekili İsmail Koşum‘a Sevgi Bayrağı‘nı teslim etti. Bayrağı teslim alan Sivas Vali Vekili İsmail Koşum, milli bağımsızlığa giden yolda büyük bir onurla taşınan şanlı bayrağın Sivaslı Gençler tarafından Erzincanlı gençlere teslim edilmek üzere Refahiye‘ye getirildiğini söyledi. Koşum, "Bağımsızlığımızın, birliğimizin, namusumuzun, şerefimizin ve kutsal saydığımız tüm değerlerimizin timsali olan ay yıldızlı bayrağımızın gençlerimiz tarafından taşınması 92 yıl önce atalarımızın bağımsızlık mücadelesindeki cesaret, feragat, sorumluluk ve fedakârlıklarının, aynı bilinçle yine torunları tarafından da yüklenildiğinin anlamlı bir göstergesidir." dedi.

Vali Koşum konuşmasının ardından Sevgi Bayrağı‘nı öperek Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi‘ye teslim etti. Vali Vekili Çiftçi yaptığı konuşmada ise "Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamanız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında kenetlenerek huzur ve güvenliğimizin bozulmasına fırsat vermemeliyiz. Atalarımızdan devraldığımız bu kutsal emanetin ağır sorumluluğu siz sevgili gençlerimizin omuzlarındadır. Bu emanete, ömrünüzün sonuna kadar büyük bir vakar ciddiyetle sahip çıkacağınızda asla şüphemiz yoktur." şeklinde konuştu.

    Konuşmasının ardından Sivas Vali Vekili Koşum, Erzincan Vali Vekili Çiftçiye çiçek ve üzerinde Atatürk‘ün Sivas Kongresi‘nde Sivaslı delegelerle çektirdiği fotoğrafı hediye etti. Çiftçi de, Koşum‘a Erzincan‘a özgü el işlemeli bakır bir tepsi hediye etti. Sevgi Bayrağı‘nı teslim alan Erzincanlı gençler, bayrağı Refahiye‘den Erzincan‘a getirmek üzere koşmaya başladı.

    Erzincan’a gelen Sevgi Bayrağı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ile Erzincan Valisi Abdulkadir Demir tarafından teslim alındı.

    Cumhuriyet Meydanı‘nda düzenlenen törene Vali Abdulkadir Demir, Erzincan Belediyesi Vekili Mehmet Şireci, Emniyet Müdürü Ahmet tüzel, askeri erkân ve davetliler katıldı.

    Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı‘nın okunması ile başlandı. Programda konuşma yapan Vali Demir, Sevgi Bayrağı‘nın bir gece Erzincan’da ağırlanmaktan onur duyduklarını belirtti.

    Yapılan konuşmaların ardından konuşmaların ardından Vali Demir, Erzincanlı sporcu gençler tarafından getirilen Sevgi Bayrağı‘nı teslim aldı.