Lübnan‘da Hoşgörü Ve Diyalog Buluşması

Lübnan‘da dinler arası hoşgörü ve diyalogun güçlendirilmesi amacıyla Müslüman ve Hıristiyan din adamlarının katıldığı bir program düzenlendi.

Ülkenin üst düzey Hıristiyan ve Müslüman din adamları, dinler arası hoşgörü ve diyalogun güçlendirilmesi amacıyla başkent Beyrut‘taki Hristiyan Maronit Patrikhanesi‘nde bir araya geldi. Farklı mezheplerden din adamlarının katıldığı programda diyalogu arttırma ve kuvvetlendirme görüşmeleri yapıldı.

Katılımcılar, Lübnan‘ın bölgedeki rolünü gerçekleştirebilmesi için anayasal ilkelerin oluşturulması gerektiği yönünde bildiri yayınladı. Lübnan‘ın bölgedeki zorluklara ve bölünmelere tanık olduğunu söyleyen Lübnan İslam-Hristiyan Diyalog Komitesi Genel Sekreteri Muhammed Sammak, "Milli birlik ilkelerini tekrar gözden geçirmeliyiz. Lübnan hükümeti, Lübnan halkı için güç kaynağı olmalı. Halkın devlet kurumlarına karşı saygılı, devlet yetkililerin ise halka karşı sorumlu olması gerekiyor. Toplumların kendi

arasındaki eşitlik, adalet, saygı ve diyalogun sürekliliğinin sağlanması, Milli Birlik Taahhüdü ve Taif Anlaşması‘yla olmalıdır" dedi.

Dini liderler ise, ortak düşünce olarak Lübnan‘daki milli birliğin sağlanması adına olası sorunun çözümünün anayasal çerçevede çözülmesi kanaatinde görüş bildirdi.

Kaynak: İHA