Engelli Vatandaşların Askerlik Sevinci

Afyonkarahisar‘da 22 engelli vatandaş bir günlüğüne asker oldu. Engelli vatandaşların yemin töreninde aileleri gözyaşlarını tutamadı.

Engelli Vatandaşların Askerlik Sevinci
Şehit Teğmen Uğur Acar Kışlası‘nda düzenlenen törene, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, engelli vatandaşların aileleri ve askeri personel katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Tuğgeneral Veli Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetleri‘ne katılan her askerin ant içtiğini anımsatarak askerlik andının askerin mesleğine yürekten bağlanışı olduğunu, teminatının şeref, bedelinin de gerektiğinde

uğruna ölmek olduğunu belirtti.

Türk‘ün maneviyatında ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi‘ anlayışının olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu değerler ışığı altında askerlik hizmeti, bir vatan borcudur. Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi olan ordumuz, yüce milletimizin sarsılmaz güvencesi olma uğrunda yemin etmiştir. Türk kültüründe çok önemli bir yeri olan askerlik, gururla yaptığımız, şanlı ve şerefli bir görevdir. Sizler bu kutsal görevi, fiziki olarak bütünüyle yerine getiremediniz ama her an kalplerinizde bunu hissettiniz. Bunun özlemini duydunuz ve bu sevinci hep yaşamak

istediniz. İkmal ve Garnizon Komutanlığı olarak bizler de kısa bir süre için de olsa sizlere bu duyguları yaşatabilmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz."

Konuşmaların ardından 22 engelli vatandaş yemin ederek bir günlük asker oldu. Hava muhalefeti nedeniyle geçiş töreni yapılamazken, askeriye içerisindeki bir salonda yapılan sade törenin ardından askerlik heyecanını yaşayan engelli vatandaşlar, aileleri ile fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İHA