Başbakan Erdoğan Afyon'da konuştu

Başbakan Erdoğan'ın ilk durağı Afyon'du... Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Erdoğan, muhalefete yüklenmeyi sürdürdü. "CHP, milli şefini değiştirdi" ifadesini kullanan Başbakan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i de isim vermeden eleştirdi...

Başbakan Erdoğan Afyon'da konuştu
Başbakan Erdoğan, Afyon mitinginde yine edep deyip kasetlerden bahsetti: CHP’de kaset mağduru gitti, kaset mamulü geldi. Bugünlerde MHP de kaset mağduru. Biz bu ahlaksızlığa prim vermedik. Bu ahlaksızlığı siyaset malzemesi yapmaktan özenle kaçındık.

Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim çalışmalarını Afyon’da sürdürdü. Erdoğan, partisinin düzenlediği mitingte yaptığı konuşmada yine muhalefete yüklendi. Erdoğan, “İşte Ana Muhalefetin lideri çıkıyor bizim kutsal değerlerimize hakaret ediyor. Alevidir diyorlar, madem senin böyle bir durumun var Hacı Bektaş-ı Veli’yi hiç okumadın mı ya? Ama tabii onu bizim kadar sevemez anlayamaz” dedi.

Erdoğan şunları söyledi: “Hacı Bektaş-ı Veli, ’Eline beline diline hakim ol’diyor. Bunlarda bu yok. Bundan dolayı da tabii bakıyorlar ki anketler iyi gelmiyor hakaret üstüne hakaret, küfür üstüne küfür. Onlar ne derse desinler biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Bizim aldığımız edep dersi buna müsade etmez. Biz ’Edep yahu’ diyerek yolumuza devam edeceğiz.”

MİLLİ ŞEFLERİ DEĞİŞTİ

Başbakan Erdoğan, Süleyman Demirel’in CHP’ye destek verdiğini öne sürerek buna tepki gösterdi. Erdoğan, “CHP milli şefini değiştirmiş durumda. Şimdi el ele, kol kola partimizin karşısına çıktılar. Ben soruyorum 1991’de iki anahtar vaadiyle benim milletimi kandırıp koalisyon ortağı oldular. O günkü adı ile SHP ile. Peki her birinize ev verdiler mi otomobil verdiler mi? Enflasyonu tek haneye indireceğiz demişlerdi indirebildiler mi? Sizden 500 gün istemişlerdi sözlerinde durdular mı?

Afyon’un güzel bir sözü var tam bunlara göre. ’Akşamdan yedim güllaç, sabahleyin seninde benim de karnım aç’olay bu” diye konuştu. Erdoğan, “Biliyorsunuz CHP’de kaset mağduru Genel Başkan gitti. Kaset mamülü bir Genel Başkan geldi. Şimdi bugünlerde MHP de kaset mağduru. Biz en başından itibaren bu ahlaksızlığa prim vermedik. Bu ahlaksızlığı siyaset malzemesi yapmaktan özenle kaçındık. Onlar ne yaptılar? CHP de MHP de özeleştiri yapmak yerine doğrudan bizi suçladılar” dedi.

BİZİ SUÇLUYORLAR

Muhalefete ağır sözlerle yüklenen Erdoğan, şunları söyledi: “Şu anda yargı görevini yapıyor mu yapıyor. Yürütme yapıyor mu yapıyor. Ağız birliği yaptılar. Ortaya dökülen çirkin kasetlerden dolayı bizi suçluyorlar. Haddinizi bilin haddinizi. Partimiz sizin kirli işlerinizin de kirli ilişkilerinizin de takipçisi meraklısı değil. Sağa sola çamur atmayı bırakın önce kendi özeleştirinizi yapın. Yüzleri kızaracağı yerde çamur atmaya çalışıyorlar.

Çıkıyor Sayın Bahçeli Gökkubbe’yi üzerimize yıkacakmış. Güler misin ağlar mısın? Hangi Gökkubbe’yi kimin üzerine yıkacaksın. Sende o mecal var mı? Önce yönettiğin kadroya sen hakim ol. Buradan açık açık ifade ediyorum.”