Bursa İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz:

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) yönetimi, Beşiktaş maçında çıkan olayların ardından İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz‘ı ziyaret etti.

Fomara Emniyet Müdürlüğü binasında gerçekleşen ziyarette BUSİAD Başkanı Arif Özer, ortalığı savaş alanına çeviren holiganların cezalandırılmasını isterken, "Bursa isminin temizlenmesini istiyoruz. Suçlular cezalarını bulacaktır. Umarız Bursaspor en az cezayla kurtulur. BUSİAD olarak emniyetin arkasındayız" diye konuştu.

"POLİSE YÖNELİK SALDIRI OLACAĞINI HİÇ DÜŞÜNMEDİK"

Bursaspor ile Beşiktaş taraftarları arasında yaşanan husumetin doğru raya oturtulması gerektiğini kaydeden İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, "Maç öncesi gerekli istihbaratlar değerlendirilerek karar alındı. Karşı takım taraftarı ve Beşiktaş takımına yönelik birtakım olumsuz girişimlerin olabileceğini tahmin ediyorduk ancak polise yönelik bir saldırı olacağını hiç düşünmemiştik. Olayların olduğu günün sabahı biz kritik her noktada tedbirimizi aldık. Ancak stad çevresindeki bir grubun stada girmek yerine

orada Beşiktaş takımını ve taraftarını beklediğini fark ettik. Her dakika daha da kalabalık hale gelen gruba stada girmeleri yönünde defalarca uyarı yapıldı. Bursaspor taraftarı görümündeki grup uyarılara aldırmayınca yasal çerçeveler içerisinde müdahale edildi. Bizim yaptığımız her işin zaten yasal olmayan bir şekilde olması da mümkün değil. Bunun en net kanıtı da grubun oradan dağıtılması sırasında çevre esnafının zarar görmemesidir. Söylenen ve telaffuz edilen zarar ziyan rakamları da gerçeği

yansıtmamaktadır" şeklinde konuştu.

"PANDORA‘NIN KUTUSU AÇILIYOR"

Olayların neticesinde polise saldırı suçu işleyenlerin ve vatandaşın can ve mal emniyetini tehlikeye düşürenlerin yargı önüne çıkarılması için üzerlerine düşen görev neyse onu yaptıklarını ve yapacaklarını vurgulayan Yılmaz, "Biz sadece polise taş atan birkaç kişinin peşinde değiliz. Bu olayların arkasında nelerin olduğunu araştırıyoruz. Belki de Pandora‘nın kutusu açılıyor" dedi.

Fair play ödüllü Bursaspor taraftarının bu maçta da zekasını gösterip inovasyonlar oluşturarak daha coşkulu bir karşılaşma izleme ve izletme çabasında olacağını düşündüklerini söyleyen Yılmaz, "Maalesef harikalar yapacak diye düşündüğümüz taraftar görünümlü insanların yaptıkları hepimizi derinden üzmüştür" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA