Ahmet Türk Seçim Bürosunu Açtı

Mardin‘in Kızıltepe ilçesinde, Barış Demokrasi Partisi‘nin (BDP) destek verdiği milletvekili adaylarından Ahmet Türk, Kızıltepe ilçesinde seçim bürosu açtı.

Ahmet Türk Seçim Bürosunu Açtı
Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet Türk, seçim bölgesinin Kızıltepe olarak belirlenmesinin ardından ilk seçim bürosunu Özgürlük Meydanı‘nda açtı. Kızıltepe‘deki seçim bürosunun açılışına BDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Mahmut Çelik, BDP Mardin İl Başkanı Sedat Dağ, BDP Kızıltepe İlçe Eş Başkanı Gurbet Tekin, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp ve partililer katıldı.

Seçim bürosunun açılışında konuşan Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Ahmet Türk, özgürlük mücadelesinin yıllardan beri devam ettiğini, Kürt halkının özgürlüğü için büyük bedeller ödediğini söyledi. Türk, "Bugün de Kürt sorunun olmadığını söylüyorlar. Kürt halkı, bu tür siyaseti kabul etmeyecektir. Bu seçim, siyasi soykırıma karşı bir seçim olacaktır" dedi. Seçim bürosunun açılışı ve Türk‘ün konuşmasının ardından topluluk, Mehmet Sincar Parkı‘ndaki ‘Demokratik Çözüm Çadırı‘na yürüdü. Burada "KCK"

tutuklularına uygulanan muameleye tepki amacıyla 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Kaynak: İHA