Ülkem Koleji‘nde Şiir Dinletisi

ODTÜ Ülkem Koleji’nde düzenlenen Şiir Dinletisi izleyenlere duygulu bir atmosfer yaşattı.

Ülkem Koleji‘nde Şiir Dinletisi
ODTÜ Ülkem Koleji 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin hazırladığı, 80 öğrencinin görev aldığı Şiir Dinletisinde Yunus Emre‘den Cahit Külebi, Hasan Konç, Salih Özalaşan, Cahit Sıtkı Tarancı, Orhan Veli Kanık, Karacaoğlan, Attila İlhan, Nazım Hikmet ve öğrencilerimizin ve bazı velilerimizin kendi yazdığı şiirler izleyicilere sunuldu. Şiir Dinletisi‘ne ODTÜ G.V. Şubelerle iletişim ve Koordinasyon Başkanı Mahmut Talay, İngilizce Koordinatörü Tülin Çoşkun, Matematik koordinatörü Ülkü Doğancıoğlu Okul Kurucularımızdan İhsan Kızıltoprak, Okul Müdürü Arif Demir, Okul Müdür Yrd. Melahat Güvenç, Öğretmenlerimiz ve çok sayıda velilerimiz katıldı.

Dinleti 4-B sınıf öğretmeni Nilüfer Barlas’ın konuşmasıyla başladı. Barlas, “Söz sihir gibi tesirlidir. Sözün sihir gücünü arttırmak için şiir kullanılmış, din adamları ile başlayan şiirler günden güne gelişmiş ve değişmiştir. Ancak şiirin ortaya çıktığı ilk günden bu güne kadar değişmeyen tek şey vardır ki o da asırlardan beri insanların kızgınlıklarını, acılarını ve sevinçlerini şiirle dile getirmesidir. Bizlerde sizlere, duygu ve düşüncelerini şiir yoluyla dile getirmek isteyen öğrencilerimizin isteği ve öğretmenlerimizin de yardımıyla bu keyifli geceyi hazırladık. “ dedi.

Dinleti ilk olarak 4/A sınıf öğretmeni Mehmet Dönmez ve öğrencilerinin hazırladığı şiirlerle başladı. Daha sonra 4B sınıf öğretmeni Nilüfer Barlas ve öğrencileri, ardından da 5/A sınıf öğretmeni Süleyman Ürkmeztürk ve öğrencileri, 5‘B sınıf öğretmeni Bilgen Ülkü ve öğrencilerinin şiirlerini okumalarıyla devam etti. Ülkem Koleji’ nde düzenlenen dinletide müzik eşliğinde tarihe mal olmuş şairlerin şiirlerini seslendiren öğrenciler, izleyenlere duygulu bir atmosfer yaşattılar. Bazı şiirler seslendirilirken veliler gözyaşlarına hakim olamadı. Tüm şiir okuyanlar, izleyicilerden takdir ve beğeni aldı.

Okul müdürü Arif Demir; "Öğrencilerimizin bu tür etkinliklerle şiir ve edebiyatımızı önemsemeleri ve dilimizi geliştirip yaygınlaştırmak adına yaptıkları bu organizasyonla şairlerimizi ve değerlerimizi bizlere tekrar hatırlattılar. Bütün öğrencilerimi ve öğretmenlerimi emeklerinden dolayı kutluyorum” dedi.

.

Kaynak: İHA