Şehit polise hüzünlü veda

Hatay'da komşularıyla tartışan kişinin etrafa rastgele ateş açması sonucu şehit olan polis memuru İsmail Gündüz memleketi Eskişehir'de toprağa verildi.

Şehit polise hüzünlü veda
Hatay‘da komşularıyla tartışan kişinin etrafa rastgele ateş açması sonucu şehit olan polis memuru İsmail Gündüz memleketi Eskişehir’de toprağa verildi. Duygulu anların yaşandığı törende, yakınları şehidin tabutuna son kez sarılarak gözyaşı döktü. 11 yaşındaki oğlu Görkem ise, başını yasladığı babasının tabutunun başından uzun süre ayrılamadı. Yakınları omuzlarda taşınan Gündüz’ün cenazesine uzun süre el sallayarak son yolculuğuna uğurladı.

Gündüz için İlahiyat Camii‘nde öğle namazına müteakip tören düzenlendi. Törene Vali Mehmet Kılıçlar, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, şehidin meslektaşları, askeri erkan, vatandaşlar ve yakınları katıldı. Törende duygulu anlar yaşandı.

Acı haberi dil öğrenmek için gittiği Almanya‘da öğrenen şehit‘in eşi Zeynep Gündüz, cenazeye tekerlekli sandalye ile gelen şehit‘in annesi Perihan Gündüz, yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit eşi Zeynep Gündüz‘ün "Senden acı haber mi alacaktım. Bizi iki yavrumuzla nereye bırakıp gittin", anne Perihan Gündüz‘ün ise "Ah güzel oğlum hani bizi bırakmayacaktın. Ben şimdi kime oğlum diyeceğim" diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı.

Şehit yakınlarını bayan polisler teselli etmeye çalıştı. Şehidin 11 yaşındaki oğlu Görkem ile 7 aşındaki kızı Perihan‘da gözyaşlarını tutamadı.

Yakınları son kez şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun tabutuna son kez sarılan anne Perihan Gündüz, "Oğlum seni bu hallerde mi görecektim." diyerek baygınlık geçirdi. Zeynep Gündüz eşinin tabutuna son kez sarılarak öptü. Babasının tabunun yanına gelen oğul Görkem de, uzun uzun son kez babasına sarıldı.

Vali Mehmet Kılıçlar ile Emniyet Müdürü Naci Kuru, şehit annesinin elini öptü, eşi ve çocuklarına üzüntülerini iletti. Bu esnada anne Perihan Gündüz, Vali Kılıçlar‘a "Oğlumu unutmayın. Onu çok seviyorum." dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Gündüz‘ün tabutu bir süre omuzlarda taşındı. Oğul Görkem de babasının ön safta babasının cenaze namazını kıldı. Ambulansa konan şehit Gündüz‘ün cenazesi asri mezarlıkta toprağa verildi. Yakınları cenazenin omuzlarda taşınması sırasında şehide uzun süre el salladı, meslektaşları ise selam durdu.

Şehit eşi Zeynep Gündüz‘ün Almanya‘da dil eğitiminde olduğu ve acı haberi burada aldığı belirtildi. Bir süre öncesine kadar Özel Hareket Timi‘nde çalışan Gündüz‘ün yanında bulunan çocuklarını, bakması için annesinin getirdiği kaydedildi. Gündüz‘ün şehit olmadan bir süre önce eşiyle telefonla görüştüğü öğrenildi.