Mısır‘da Kıptiler Yönetimi Protesto Etti

Mısır‘da Hristiyanlar, geçtiğimiz cumartesi günü Giza şehri İmbabe bölgesinde çıkan olaylardan dolayı hükümeti protesto etti.

Dün Mısır Devlet Televizyonu binası önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, televizyon binasına giden Nil Nehri kıyısındaki yolu trafiğe kapattı. Mısır asker veya polisinin müdahale etmediği göstericiler, hac işareti, Meryem Ana ve Mısır Hristiyanları başpapazı Papa Şunude‘nin fotoğraflarını taşıdı. Selefiler aleyhinde slogan atan Mısırlı Kıptiler, ‘İhvan ve Selefilere Hayır‘, ‘Tantavi Tura Hapishanesi Seni Bekliyor‘, ‘Efendim, biz 20 milyon Kıpti arkandayız" şeklinde pankartlar açtı. Gösteriye Kıptilere

destek için bazı Müslümanların da katıldığı gözlendi.

Mısır‘da Hristiyanlar nüfusun yaklaşık yüzde 10‘unu oluşturuyor. Geçen cumartesi akşamı Müslüman olduğundan dolayı kilise tarafından alıkonulduğu iddia edilen bir bayanı kurtarmak için Selefi cemaatine üye bir grubun kiliseye girmek istemesi sonucunda çıkan olaylar kontrolden çıkmış ve iki kilise ateşe verilmişti. Olaylarda Müslüman ve Hıristiyanlardan toplam 12 kişi hayatını kaybetmiş, 200‘den fazla kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: İHA