Genç Leyla'yı öldüren feci kaza

Genç kızın yaşamını yitirdiği feci kaza kameralara böyle yansıdı!.. İşte Leyla'yı ölüme götüren yürüyüş..

Genç Leyla'yı öldüren feci kaza
Sarıyer’deki bir kursta kuaförlük eğitimi alan lise öğrencisi Leyla Arslan, 10 Aralık 2010’da günü ders bitiminde Maden Mahallesi’ndeki evine gitmek için İETT otobüsüne bindi. Otobüsten inip evine yürümekte olan Arslan’a, Kilyos Caddesi üzerinde bir araç çarptı. Arslan’a çarpan araç, hiç durmayıp yoluna devam ederken, genç kız yaşamını yitirdi. Arslan’a çarpan aracın, 26 yaşındaki Ekrem Dartar üzerine kayıtlı olduğu tespit edildi. Dartar, “Hava yağışlıydı. Bir anda sanki çukura düşmüş gibi sarsıntı hissettim. İşte Leyla’yı ölüme götüren yürüyüş

Sonra ise aracın camının çatladığını, aynanın kırıldığını farkettim. 200 metre ileride durdum. Yaralanan kimseyi görmedim. Yola devam ettim” demişti.

Koyu giymeseydi!

Dartar’ın avukatı Necmettin Bağış’ın ise, “Her ne kadar olay bir kaza olsa da olayda koyu renkli, başı kapalı bir kıyafet giyen ve su birikintisine girmemek için otomobilin yoluna giren maktul Leyla Arslan’ın asıl kusurlu olduğu ortadadır” diyerek yaptığı savunma, tepkilere neden olmuştu. Bilirkişi raporunda, su birikintisine girmemek için yoldan yürüyen genç kızın yüzde 60, sürücünün ise yüzde 40 kusurlu olduğu belirtildi.

Tartışmalara neden olan kazayla ilgili görüntülere ulaşıldı. İddianın aksine pembe montlu Leyla, rüzgar nedeniyle zaman zaman arkasına dönmek zorunda kalıyor. Leyla yoluna devam ederken ise karşısından Datar’ın kullandığı kamyonet geliyor. Büyük bir hızla Leyla’ya çarpan kamyonet hiç durmadan yoluna devam ediyor.