HTC ve Vodafone Türkiye el sıkıştı

Serpil Timuray: Vodafone Türkiye'nin müşteri memnuniyeti odaklılığı ile HTC'nin akıllı telefon kullanımında müşterilere sunduğu eşsiz deneyim ve uzmanlık sayesinde ülkemizde mobil internet ve veri kullanımının yaygınlaşmasında önemli bir birlikteliğin temeli atılmaktadır.

HTC ve Vodafone Türkiye el sıkıştı
HTC ile Vodafone arasında imzalanan küresel işbirliği anlaşmasının bugün ülkemizde düzenlenen tanıtım etkinliği dahilinde HTCseverlerin ve tabii ki doğal olarak Android meraklılarının epey bir hoşuna gidecek bilgiler verildi.

Öncelikle tanıtım esnasında konuşan Vodafone Türkiye'nin başındaki isim olan Serpil Timuray'ın dediklerini aktaralım:

Bugün, burada HTC ile imzalayacağımız stratejik ortaklık anlaşması, müşteri odaklılık anlayışımızın önemli bir kilometre taşıdır. Dünyada akıllı telefon pazarının öncü üreticisi HTC ile küresel ölçekte başlatılan uzun dönemli bu birliktelik, yenilikte iki tescillenmiş markayı bir araya getirmektedir. Vodafone Türkiye'nin müşteri memnuniyeti odaklılığı ile HTC'nin akıllı telefon kullanımında müşterilere sunduğu eşsiz deneyim ve uzmanlık sayesinde ülkemizde mobil internet ve veri kullanımının yaygınlaşmasında önemli bir birlikteliğin temeli atılmaktadır. Bugün ise HTC gibi akıllı telefon konusunda lider bir marka ile stratejik bir işbirliğini ülkemizde başlatarak en iyi Super İnternet deneyimi yaşatmaya olan kararlılığımızı bir kez daha yenilemekten gurur duyuyoruz. HTC ile başlattığımız stratejik ortaklıktan doğan sinerji sayesinde müşterilerimize en geniş akıllı telefon portföyünü sunmayı hedefliyoruz. HTC'ye Türkiye'de Vodafone'un stratejik partneri olduğu için müşterilerimiz ve Vodafone Türkiye ailesi adına teşekkürlerimizi sunarız.

Ve gelelim asıl bombalara. İlk etapta Türkiye'de satışa sunulacağı kesinleşen dört akıllı telefon modeli var HTC'nin. Bunların birisi Sensation iken diğer üçü ise Facebook telefonu olarak bildiğimiz ChaCha ve orta/üst seviye Desire S ve alt/orta seviye Wildfire S modelleri. Keza tablet ürün gamında da firmanın öncül temsilcisi Flyer gelecekler arasında.

Okur yorumların anladığımız kadarı ile epey bir merak edilen Sensation'a burada bir kez daha yer verelim:

Android 2.3 'Gingerbread' işletim sistemi+ yenilenen Sense 3.0 Arayüzü (Evo 3D'de kullanılan arayüz)
1.2GHz'lık çift çekirdekli Qualcomm MSM 8260 işlemci
768MB RAM
4.3-inç'lik (qHD/540 x 960) SLCD dokunmatik ekran (Çizilmeye vs. dayanıklı Gorilla Glass tipi cam)
Alüminyum gövde
126.1 x 65.4 x 11.3 mm; 148 gram
8MP arka kamera (çift LED Flaş/oto. odaklanma) + video görüşmelere yönelik VGA ön kamera
1080p video kaydı
microSD yuvası (+32GB)
3G, Wi-Fi ve Bluetooth 3.0 bağlantıları; GPS
Akselerometre, yakınlık algılayıcısı, dijital pusula, Jireskop
USB ve HDMI bağlantılarına yönelik MHL destekli Micro USB yuvası
1520 mAh batarya
Toplantıda modelin bize kesin olarak ne zaman geleceği hakkında bilgi verilmiş değil ancak 19 Mayıs'ta İngiltere Vodafone üzerinden satışa sunulacağı bilgisinden hareketle en kötü ihtimalle kısa bir süre ertesinde bizim raflarda da yerini alacağını söyleyebiliriz. Amazon'da bu model 600 avroluk fiyatlandırmaya sahip. Vodafone ise aynı Desire HD gibi sözleşmeli biçimde satacak.

Bu arada toplantı dahilinde paylaşılan diğer bir önemli nokta da HTC'nin yeni arayüzü Sense 3.0'ün tanıtımı idi. Onunla ilgili tüm detayları da aşağıdaki haberimizde paylaşmıştık hatırlarsak: