Günden Güne Ayakları Çürüyor

Erzincan‘ın Mercan beldesine bağlı Mazlum Ağa köyünde ilerlemiş damar tıkanıklığı nedeniyle ayakları günden güne çürüyen Behlül Şaşo, 25 yıldır yatağa mahkum halde yaşıyor.

Günden Güne Ayakları Çürüyor
25 yıl önce geçirdiği felç nedeniyle yatağa mahkum olan Behlül Şaşo (76), son 5 yıldır ayaklarında oluşan yara ve şişmelerden dolayı büyük acılar çekiyor. Kerpiçten yapılmış, duvarları çatlak ve tavanı akan evde yardımsever vatandaşların yardımları ile yaşam mücadelesi veren Behlül Şaşo ve eşi, kendilerine bir yardım elinin uzatılmasını beklediklerini söylediler. Ayağındaki damar tıkanıklığından dolayı tedavi göremediği için yıllardır ayakları çürüyen Şaşo‘ya 75 yaşındaki eşi Bedriye Şaşo bakıyor. Yeşil

kartlı olduğundan dolayı tedavisinin üstlenilmediğini söyleyen Şaşo, tedavisi için ciddi bir paraya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Şaşo, ‘‘25 yıldır hastayım ve çalışamıyorum. Bir gelirimiz yok. Tedavimin İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde olacağını bana söylediler. Gün geliyor aç kalıyoruz. Paramız yok. Eşe dosta diyemiyoruz. Akrabalarımız var ama hiçbiri telefon açıpta öldün mü kaldın mı demiyor. Bana bakacak çocuğum bile yoktur. Bu tedavim Kaça mal olur bilmiyorum. Çünkü hiçbir yere gidemedik. 5 yıldır

sanki ayağıma çivi çakıyorlar gibi adım atamıyorum. Son 1 aydır hiç uyku uyuyamıyorum. Ne gecem ne de gündüzüm belli. Hep ağlıyorum acıdan‘‘ dedi.

Eşi Bedriye Şaşo ise kendisinin de hasta olduğunu, elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığını ama gücünün yetmediğini belirtti.

Kaynak: İHA