Engelliler Haftası

Antalya Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Engelliler Haftası
Cumhuriyet Meydanı‘nda düzenlenen programda bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, yasaların uygulanamadığını ve istihdam haklarını alamadıklarını belirtti. Karavural, “Bizler, ülkemizin yüzde 12‘sini aşkın bir kesimini oluşturan bedensel, işitme-konuşma, görme, zihinsel engelliler ve süreğen hastalar, kısaca engellileriz. Bu ülkenin haklarından, özgürlüklerinden engellenen vatandaşlarız. Hep sesimizi duyurmaya, derdimizi anlatmaya, sorunlarımıza çözüm bulmaya çabaladık. 5378 sayılı yasa çıkarıldı, işte sorunlarınız çözüldü denildi. Üzerinden 6 yıl geçti ancak hala değişen bir şey yok” dedi.

OLMASI GEREKTİĞİ KADAR ENGELLİ İSTİHDAM EDİLMİYOR

Engellilerin istihdam haklarının sözde kaldığını ifade eden Karavural, “Kamuda 50 bin kadro dolacak deniliyor ama bunun gerekleri yerine getirilmiyor. Özel sektörde kotanın uygulanması yeterince denetlenmiyor. Olması gerektiği kadar engelli istihdam edilmiyor” diye konuştu.

DÖRT OKULDA 420 ENGELLİ EĞİTİM ALIYOR

Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman da engelli vatandaşların Engelliler Haftası‘nı kutlayarak başladığı konuşmasında, Antalya‘nın bölgede özürlü kontenjanının en yüksek kullanıldığı il olduğunu bildirdi. Vali Yardımcısı Seyman, 4 özel okulda 420 engellinin eğitim aldığını, 25 rehabilitasyon ve eğitim merkezinde ise 3 bin 500 engellinin bulunduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığının engellilerin eğitimine 23 trilyon ayırdığına dikkat çeken Vali Yardımcısı Seyman, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırlanan kütüphane ve danışma merkezi projesinin hayata geçirildiğini söyledi.

Antalya‘nın evde bakım hizmetleri konusun da ön sıralarda olduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Seyman, 6 bin 100 evde bakım ücreti talebine cevap verdiklerini dedi.

Program engelli çocukların folklör ve dans gösterileri ile sona erdi.

Kaynak: İHA