"Dünyada Ezilmişlerin Umudu Türkiye"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarları döneminde Türkiye‘yi bir dünya ülkesi, bir lider ülke konumuna yükselttiklerini belirterek, ‘‘Bugün sadece ülkemizde, bölgemizde değil, tüm dünyada ezilmişlerin, dışlanmışların, yoksulların umudu haline gelmiş bir Türkiye var‘‘ dedi.

Erdoğan, partisince Afyonkarahisar‘da Cumhuriyet Meydanı‘nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Afyonkarahisarlılara 12 Eylül‘de yapılan halk oylamasında yüksek oranda ‘‘evet‘‘ oyu verdikleri için teşekkür eden Erdoğan, ‘‘Siz 12 Eylül‘de ‘büyük Türkiye‘ dediniz. Siz 12 Eylül‘de ‘hukukun üstünlüğü‘ dediniz, üstünlerin hukukuna ‘hayır‘ dediniz. 12 Eylül halk oylamasında yüzde 66 gibi yüksek bir oranla ‘evet‘ dediğiniz için sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar‘a yakışan budur. Afyonkarahisar‘dan beklenen budur. Çünkü AK Parti‘nin temelleri burada atıldı. Biz yola Afyonkarahisar‘dan çıktık. Rotamızı burada çizdik, milletimizle beraber çizdik‘‘ diye konuştu. 

AK Parti‘nin kutlu yürüyüşünün bu kentte başladığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

‘‘Çünkü Afyonkarahisar ilklerin şehridir. Demokrasinin, özgürlüklerin, hakkın hukukun şehridir. Afyonkarahisar, istiklalin, bağımsızlığın, zaferin şehridir.

Nasıl ki Gazi Mustafa Kemal, şehitlerimiz, gazilerimiz buradan 1923‘e yürüdüyse biz de Afyonkarahisar‘dan 2023‘e yürüyoruz. Onlar Afyonkarahisar‘da zafer kazanıp, 1923‘te Cumhuriyeti kurdular. Biz de Afyonkarahisar‘da AK Parti‘yi kurup, ‘Hedef 2023‘ deyip, o Cumhuriyeti daha da yüceltiyoruz. Yüzüncü kuruluş yıldönümüne böyle gireceğiz. Cumhuriyetimize itibar kattık, güç kattık. Cumhuriyetimizi büyüttük, sizin hayır dualarınızla. Türkiye‘yi bir dünya ülkesi, bir lider ülke konumuna yükselttik. Bugün sadece ülkemizde, bölgemizde değil, tüm dünyada ezilmişlerin, dışlanmışların, yoksulların umudu haline gelmiş bir Türkiye var. İşte dün İstanbul‘da 4. Dünya En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı‘nı başlattık. On yıl süreyle buna başkanlığı Türkiye olarak biz yapacağız. Neden? Çünkü dünya yoksullarının yanında, dirayetli ses Türkiye. Her yıl 200 milyon dolar buna ayıracağız. Eğer sizler bize ‘yürü‘ demeseydiniz bizler yürüyebilir miydik? Sizler bize güç katmasaydınız bizler yürüyebilir miydik? Sizler bize ‘yürüyün‘ dediniz, yürüdük. Hani şair diyor ya, ‘Delikanlım işaret aldığın gün atandan, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.‘ İşte böyle yürüyoruz, böyle yürüyeceğiz.‘‘

-‘‘ARTIK BİZİM AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ TÜM DÜNYADA GURURLA, ONURLA DALGALANIYOR‘‘-

Kaynak: AA