Assassin's Creed Revelations Türkçe mi olacak?

Beyaz Gazete, Tiglon'a 'Assassin's Creed Revelations Türkçe mi olacak?' sorusunu yöneltti. Tüm Assassin's Creed takipçileri için sorduk. Bakın nasıl bir cevap aldı.

Assassin's Creed Revelations Türkçe mi olacak?
Assassin's Creed Revelations'un İstanbul'da geçeceği kesinleştikten sonra oyuna olan merak arttı. Bizim de gündemimize yerleşen oyunun Türkçe mi olacak merakı giderek artıyor. Assassin's Creed 2 ve Brotherhood'un İtalyanca ses ve dil desteği çok profesyonelce hazırlanmış ve ayrıca lanse edilmişti. Buradan yola çıkan oyuncular, Revelations'un Türkçe dil ve ses desteğine sahip olup olmadığı yönünde istişareye girişmeye başladı.

Beyaz Gazete'ye de gelen maillerden ve isteklerden yola çıkarak Ubisoft'un Türkiye'deki temsilcisi Tiglon'u arayarak konuyla alakalı yetkili kişi olan Sercan Sülün ile konuştuk.

Beyaz Gazete Video Oyunları sorumlusu Talha Turhal, Sercan Sülün'e o merak edilen soruyu yöneltti. 'Revelations Türkçe olacak mı?' sorusuna Sercan Sülün, 'Biz oyunun Türkçe olmasını herkesten fazla istiyoruz. Aslına bakarsanız Brotherhood Türkçe olacaktı ama Tiglon'u biliyorsunuz, biz dublaj konusunda çok hassasız. Yoldan geçen biriyle bu işi yapmayız. Çünkü biz yaptık mı en iyisini yapma taraftarıyız.' cevabını verdi. Sercan Sülün konuşmasını 'Brotherhood'un Türkçeleşmesi, döneminde rafa kaldırılmış olsa da Assassin's Creed Revelations'ın Türkçe olması için Ubisoft'u sıkıştırıyor, baskı yapıyoruz. Biliyorsunuz maddiyat da çok önemli. En azından dublaj olmasa da alt yazı için çabalayacağız. Ama bilmeniz lazım ki bu hususlar için konuşmak şu an için çok erken kimseyi heveslendirip üzmek istemiyoruz. Tüm oyuncuların şunu bilmesi yeterli; İstanbul'da geçen bir oyunun Türkçe olması için inanın Ubisoft'a çok baskı yapıyoruz.' sözlerini dile getirerek bitirdi.

TALHA TURHAL'IN YORUMU

Telefon görüşmesi sonlandıktan sonra Talha Turhal şunları söyledi:

'Assassin's Creed Revelations alt yazı seçenekleri arasında Türkçe'yi göreceğimize eminim. İlk Assassin's Creed oyununda İngilizce, Fransızca, Almanca, Türkçe ve Arapça oyun seslendirmeleri mevcuttu. Assassin's Creed 2 ve Brotherhood'da ise İtalyanca kaliteli bir şekilde oyunda işlenmişti. Assassin's Creed Revelations'da ise halkın Türkçe konuşacağı bir gerçek. Zira Ubisoft'un Assassin's Creed oyunlarında nasıl bir politika güttüğü ortada. Revelations'da aynı ikinci oyundaki gibi Türkçe seslendirmeler ve diyaloglarda ara ara Türkçe kelimelere sahip olacaktır. Ama bu demek değil ki oyun Türkçe. Tüm oyun severler fanatiklik yapmadan sosyal ağlarda Türkçe için ısrarları sürdürsünler. Tiglon'da elinden geleni yapacak. Ama unutmayın ki asıl işi orijinal oyun almakta. İşte Türk oyuncusuna bir fırsat daha. EA ve Sony'den sonra Ubisoft'ta da kendimizi kanıtlayalım.'

AYRICA

Assassin's Creed Revelations'da Ezio Sultan Süleymanı koruyacak (tıkla)

Assassin's Creed Revelations multiplayer detayları (tıkla)

Assassin's Creed Revelations Türkçe mi olacak?