Turmepa Toplantısı Tatsız Başladı

Turmepa ve Köyceğiz-Dalyan Doğa Tarih Derneği, Çevre Eğitimi ve Doğa Yaşamı Koruma Toplantısı Dalyan KBİT Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Turmepa Toplantısı Tatsız Başladı
Toplantıya Muğla Valisi Fatih Şahin, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Köyceğiz Kaymakamı Yüksel Gemici, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay,Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan ,İlçe Milli eğitim müdürleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Ortaca-Dalyan- Köyceğiz Turmepa Şubesi ve Köyceğiz- Dalyan Doğa Tarih Derneği’nin düzenlediği Çevre Eğitimi ve Doğal Yaşamı Koruma Toplantısında Şube başkanı Yücel Okutur konuşmasını bitirdikten sonra, konuşma sırasını Prof Dr. Murat Barlas’a verince; Vali Fatih Şahin toplantıya katılanların şaşkın bakışları arasında hızla toplantıyı terk etti.

Vali Şahin’in ardından Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici ve Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal’da toplantıdan ayrıldı.

Turmepa Ortaca Şube Başkanı Yücel Okutur’un açılış konuşmasından sonra Okutur yanlışlıkla konuşmacıların sırasını karıştırınca Vali Fatih Şahin işlerinin yoğun olduğunu bildirerek; Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Köyceğiz Kaymakamı Yüksel Gemici ile toplantıya terk etti. Turmepa Başkanı Yücel Okutur, Vali Şahin’in geri dönmesi için çok uğraşmasına rağmen ikna edemedi.

Turmepa Şube Başkanı Yücel Okutur’un toplantının açılış konuşmasında;

“Bugünkü toplantımızın amacı; çevre eğitimi ve doğal yaşamın korunması. Çevre eğitimi yapmadan okullarımızda ve yaşayan toplumdaki insanlarımızdan ne yaparsak yapalım belirli noktalarda başarıya ulaşamıyoruz. Örneğin kamu yöneticilerimiz, diğer yöneticilerimiz ve yerel yöneticilerimiz bulundukları yerlerdeki toplumdaki insanlara hizmetler sunuyorlar. Bu hizmetleri sunarken, çevre eğitimi olmayan insanlar olduğu zaman bu hizmetler boşa gidiyor. Turmepa olarak, Milli Eğitim Bakanımız ile yapılan toplantı ve protokol gereği yaptırdığımız cdlerde tüm okullara ve çevre eğitimine katkısı olacağını inanıyoruz.”dedi.

Turmepa ve Köyceğiz-Dalyan Doğa Tarih Derneği’nin düzenlediği Çevre Eğitimi ve Doğa Yaşamı koruma toplantısında; Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barlas, Muğla Üniversitesi, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niyazi Özdemir, Çevre Mühendisi Serap Kaya, Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Doç.Dr. Yakup Kaska, Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Nedim Özdemir, 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Arkeolog-Araştırmacı Yazar Altan Türe ve Turmepa Genel Müdürü Akşit Özkural kendi konuları hakkında sunum yaparak toplantıya katılanlara bilgiler verdiler.

Kaynak: İHA