Eynesil’De “Her Çocuk Başarır” Projesi’Ne 116 Bin Avro

Dünya Bankası desteğiyle Eynesil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Her Çocuk Başarır Proje uygulamaları devam ediyor. Dünya bankasının 10 yıl sonra devlet tarafından geri ödenmesi koşulu ile vermiş olduğu 116 bin Avro, eğitim için gerekli araç gereç alımı ve öğretim için kullanılıyor.

Dünya Bankası tarafından verilen 116 bin Avro okulların modernleştirilmesi için kullanılırken, proje kapsamında başarısız dersleri olan öğrenciler azami dört kişilik guruplar halinde özel eğitime tabi tutuluyor. 167 öğrenci 52 grup halinde 7 öğretmen nezaretinde ders alıyor. Hafta sonu verilecek olan dersler 10 hafta sürecek.

Eğitim Öğretime devam eden orta öğretim öğrencileri arasında derslerinde başarılı olamayan, velisi tarafından izin verilen öğrencilere proje kapsamında özel ders veriliyor. Eynesil’de bu derslere Çok Programlı Lise ve Anadolu lisesi öğrencileri katılıyor.

Eynesil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dede “Okul Gelişim Programı kapsamında okullarımıza 116 bin Avro harcadık. Dünya Bankası tarafından finanse edilen Okul Gelişim Programı ile okullarımızda bir dizi yenilikler gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz ve velilerimiz okullarımızdaki bu değişimi net bir şekilde görüyorlar. ‘Her Çocuk Başarır Projesi’ derslerinde başarısız olan öğrencilerimize yöneliktir. Öğrencilerimiz 2 şer, 3’er, 4’er kişilik gruplar halinde hafta sonlarında başarısız oldukları derslerden görevlendirilen öğretmenler eşliğinde ders görüyorlar” dedi.

Her Çocuk Başarır Projesi dersleri Özel tutulan öğretmenler tarafından hafta sonlarında Eynesil Çok Programlı Lisesi’nde veriliyor.

Kaynak: İHA