Esidef Rotayı Katar’A Çevirdi

Egeli iş adamları, 2022 yılında Dünya Kupası‘na ev sahipliği yapma hakkı kazanan Katar‘da altyapıya yapılacak 64 milyar dolar yatırımdan pay alabilmek için 25 kişilik heyetle iş gezisine gidiyor.

Egeli iş adamları, 2022 yılında Dünya Kupası‘na ev sahipliği yapma hakkı kazanan Katar‘da altyapıya yapılacak 64 milyar dolar yatırımdan pay alabilmek için 25 kişilik heyetle iş gezisine gidiyor. Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonunda 02-05 Mayıs tarihleri arasında Körfez ülkelerinden doğalgaz zengini ve bölge ülkeler arasında en büyük gayri safi milli hasıla büyüme oranına sahip Katar’a 25 kişilik heyetle yola çıkıyor.

Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik ilişkilerin genel anlamda potansiyeli yansıtmaktan uzak olduğunu ifade eden ESİDEF Başkan Yardımcısı Şahin İlgi, "Katar’a ihracatımızın 2001 yılından itibaren düzenli olarak arttığı görülmektedir. Ancak 2009-2010 yıllarında ihraç ürünlerimizin çeşitlendirilememiş olması nedeniyle Katar‘a olan ihracatımızda kayda değer düşüşler görülmüştür. 2022 Dünya Kupası‘nın bu ülkede yapılıyor olması ve devletin alt yapı için ayırmış olduğu bütçe ülkenin önemini bir kez daha bize gösterdi." dedi.

    İnşaat alanında faaliyet gösteren 25 firma ile yapacakları bu gezinin ESİDEF üyesi iş adamlarının da bu fırsatları yakalamasına sebep olacağını ifade eden İlgi, bunun yanı sıra gezi programda yer alan ve her yıl Katar’ın başkenti Doha‘da gerçekleştirilen ‘Project Qatar’ inşaat fuarının üyelerine yeni pazarların kapılarını açacağını söyledi.