Dünya Fuar Günü için Google'den özel logo

Dünya Fuarı nedeniyle Google farklı bir logo hazırladı. 1 Mayıs Dünya Fuarı Günü nedeniyle ana sayfaya yerleştirilen logo, kullanıcıların da dikkatini hemen çekti. Dünya Fuarı Günü'nün ne olduğunu merak eden kullanıcılar araştırmalarını hemen başlattı. Dünya Fuarı Günü ile ayrıntılar sayfamızda yer alıyor. Expo Dünya Fuarı Dünya fuarı ”exposition”

Dünya Fuar Günü için Google'den özel logo
Birçok özel günde logosunu değiştiren Google, bugün bir kez daha aynı şeyi yaptı. Tarihi olaylarda, bilim adamlarının gerçekleştirdiği icatlar için, ya da ünlülerin doğum günlerinde özel olarak Doodle’e bir yenisi daha eklendi. Dünya Fuarı Günü için de bir Doodle hazırlayan Google, bu özel logoyla kullanıcıların karşısına çıktı.

Sabah saatlerinde bilgisayarlarının başına oturan kullanıcılar yine Google tarafından hazırlanan bir sürprizle karşılaştılar. Google Dünya Fuarı Günü için yeni bir Doodle hazırlamıştı. Hemen Doodle’ye tıklayan kullanıcılar Dünya Fuarı Günü hakkında bilgi almaya çalıştılar. Dünya Fuarı Günü nedeniyle değişen logo ise oldukça canlı renklerden oluşuyor.

Daha önce de Google’nin bu tür uygulamaları ile karşılaşan kullanıcılar ilk olarak Doodle’nin neden hazırlandığını öğrenmek için harekete geçti. Geçmişte de büyük icatlar ye de bilim adamları için bu tip uygulamalara yer veren Google Dünya Fuarı Günü’nü de unutmamıştı.

Dünya Fuarı Google Doodle logosu dikkatli bir biçimde incelendiğinde birçok husus öne çıkıyor. Doodle’de bir büyüteç kullanılmış. Bu büyüteç sayesinde ilk olan ve 1851’de gerçekleştirilen fuar alanını ziyaretçiler gezebiliyor.

Google’nin bu Doodle için özel mesai harcadığı oldukça belli. Hemen hemen dünyadaki hiçbir özel günü geçmeyen Doodle, Dünya Fuar Günü için de özel bir çalışma harcamış. Görsel olarak da göze oldukça hoş gelen logo, oldukça canlı renklerden oluşuyor.

Expo Dünya Fuarı Dünya fuarı ”exposition” kelimesinin kısaltılmasından gelmekte. 19. yüzyılın ortalarından beri düzenli olarak düzenlenen bir organizasyon türü olarak da göze çarpıyor. Türkçe karşılığında ise sergi olarak adlandırılıyor. Expo Dünya Fuarı’nın en önemli özelliklerinden bir tanesi ise FİFA Dünya kupası ve olimpiyat oyunlarının ardından dünyada ekonomik ve kültürel etki yaratan en büyük üçüncü organizasyon olması.

İlk Expo Dünya Fuarı 1851 yılında Londra’ da bulunan Hyde Park içindeki Kristal Palas’ ta ”Great Exhibition of the works of industry of all nations” teması altında düzenlendi.

Dünya Fuarı Expo 2015 Yılında İtalya’nın Milano kendinde yapılacak. Expo 2015 için İzmir de aday gösterildi ancak organizasyonu düzenleme hakkı İtalya’ya verildi.

DÜNYA FUARI GÜNÜ
1939 New York Dünya Fuarı, 1939 ile 1940 tarihleri arasında New York City şehirinin Queens bölgesinde yer alan ve toplam 492 hektar alan yayılmış olan Flushing Meadows-Corona Parkı’nda (1964-1965 New York Dünya Fuarı’nın da gerçekleştiği bölge) bugüne kadar dünyada gerçekleşmiş en büyük dünya fuarıdır.
Dünyanın dört bir yanından farklı ülkeler bu fuara katılmış ve 1939-1940 yılları arasında yaklaşık 44 milyon kişi bu fuarı gezmiştir. Sloganı “Yeni Günün Doğuşu” (İngilizcesi: Dawn of a New Day) bu fuar dünya fuarları arasında teması gelecek odaklı olan ilk fuardır.
DOODLE NEDİR?
"Doodle" olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'nin kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı.

Doodle uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne/kişiye/konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyorlar.