Chp‘den Diyarbakır‘da Kürtçe Açılımı

12 Haziran seçimleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır‘da aday tanıtımı Kürtçe konuşma ile başladı.

CHP Diyarbakır‘da adayların tanıtımı Şatopark Düğün Salonu‘nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İl Başkanı Muzaffer Değer, Milletvekili Adayları Salih Sümer, Haşim Özkoyuncu, Daylan Karadaş, Vedat Şahbaz, Abdulmecit Tüt, Melik Ayküz, Derya Erdemoğlu, Abdulselam Teğin, Özcan Kılıçkap, Feyruz Yüksektepe, Bahri Yaprak ve çok sayıda partilinin katılımı ile yapıldı.

Program sunucusu açılış konuşmasını Kürtçe yaparken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programa katılan partililer adayların tek tek elini sıkarak destek sözü verirken, açılış konuşmasını ise Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yaptı. Tanrıkulu bölgede artık yeni bir seçenek olduğunu ve AK Parti sandıklarının boş gönderileceğini söyledi.

KCK davasından tutuklu bulunan kapatılan DTP‘nin siyasetçileri ve belediye başkanlarına da değinen Tanrıkulu, Başbakan‘ın bölgeyi OHAL‘e çevirdiğini iddia etti.

Yapılan konuşmaların ardından adayların tanıtımı yapılırken, Tanrıkulu‘nun konuşmaları ise sık sık alkışlar ile kesildi.

Kaynak: İHA