Cenaze Defnetmeyi Öğrendiler

Giresun’un Eynesil Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde Ören Beldesi’nde Cenaze Hizmetleri kursu sona erdi.

Kurs öğretmenliğini Ören Beldesi Erzikıran Mahallesi İmam-Hatibi İbrahim Durukan üstlendi. Cenaze hizmetleri kursuna 12 kadın 5 erkek kursiyer olmak üzere toplam 17 kursiyer iştirak etti. Cenaze Hizmetleri kursu sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.

Ören Belediye Başkanı Habip Usta “Ören Beldesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde İğne Oyası, Okuma Yazma ve İlköğretim Öğrencilerine yönelik olarak SBS kursları açmıştık. İlçe Müftülüğümüzle işbirliği halinde şimdide Cenaze Hizmetleri kursu açtık. Ören Beldesinde böyle bir kursun açılmasından mutluluk duyuyorum. İnsanımız inaçlarına sahip çıkıyor. Cenaze Hizmetleri kursu ve diğer kursların beldemizde yaygınlaşması için üzerimize düşen her şeyi fazlasıyla yapmaya hazırız” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Menteşe ise Eynesil’in köylerinde imamlarla, muhtarlarla, öğretmenlerle halk eğitim faaliyetlerini yaygınlaştırmaya çalıştığını, okuma yazma kursları başta olmak üzere 150 ye yakın kurs açtıklarını, ilçede okur yazar oranın yükselttiklerini belirtti.

Kaynak: İHA