Ak Partili Uslu‘dan 1 Mayıs Değerlendirmesi

AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Salim Uslu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü‘nün ilk kez amacına uygun olarak büyük bir coşkuyla tam bir bayram havasında kutlandığını söyledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Salim Uslu, Türk İş, Memur-Sen ve Kamu Sen İl Temsilciliklerini ziyaret etti.

Milletvekili adayı Salim Uslu, geçmişte 1 Mayıs denildiğinde insanların olay çıkacak kaygısında olduklarını belirtti. Yasaklar ve korkular üzerinden siyaset yapılmasını yanlış bulduğunu dile getiren Uslu, demokrasi paylaşımının yapılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye‘de demokrasi denilince galip güçler ve elitlerin önceliği gibi bir algının olduğunu dile getiren Uslu, "Ülkede siyaset yasakları çok fazla oldu. Yasaklar aklımızı, vicdanımızı esir alıyor. Yeteneklerimizi geliştirmiyor. Türkiye ne kadar özgürleşirse, sivil toplum kuruluşlarının önündeki engeller ne kadar kalkarsa demokrasimiz o kadar gelişir" dedi.

Geçmişte bir çay içmek için dahi bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının artık sosyal sorunları çözümü noktasında ortak hareket ettiğini vurgulayan Uslu, "1 Mayıs üzerinde tekel kurma iddiasında olanlar olabilir. 1 Mayıs dayanışma günüdür. Hükümet, 1 Mayıs‘ı dayanışma günü ve resmi tatil ilan ederek hakkını teslim etti. Devleti, sistemi ve emeği barıştırdı. Meşrutiyet kazandırdı. 1 Mayıs yasalarda, devlet katında meşru değildi. Bugünü truva atı gibi görüp bir şeyler yapmaya çalışanlar olabilir.

Bugünde sosyal meseleleri gündeme getirmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisine sendikacı ve siyasetçi şapkasını birlikte götüreceğini dile getiren Uslu, bir taraftan ülke için çalışırken diğer taraftan yaşanan sosyal sorunların çözümü için gerekeni yapacağını kaydetti.

İnsanların siyasetle ilgilenirken takım tutar gibi siyasi parti tutmaması gerektiğini belirten Uslu, AK Parti olarak 4 milletvekili ile mecliste Çorum‘u temsil edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA