AK Parti seçim irtibat bürosuna ses bombalı saldırı yapıldı

Kartal'da iki ayrı mahalledeki AK Parti Seçim İrtibat bürolarına ses bombası atıldı.

Kartal’da iki ayrı mahalledeki AK Parti Seçim İrtibat bürolarına ses bombası atıldı. Patlamalarda ölen ya da yaralanan olmadı ancak irtibat bürolarında maddi hasar oluştu. Görevliler, eylemlerin bürolara gelmek isteyenleri korkutmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Kartal Cumhuriyet Mahallesi İsmail Dede Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Seçim İrtibat Bürosu önünde dün saat 23.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlama sonrası can kaybı ve yaralanma olmazken, seçim irtibat bürosunda maddi hasar oluştu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis yaptığı incelemeler sonucu, patlayan cismin ses bombası olduğunu tespit etti. Aynı saatlerde Soğanlık’ta bulunan Şehit İbrahim Akpınar Sokak üzerinde bulunan AK Parti Seçim İrtibat Bürosu önünde de bir patlama oldu.

Burada da can kaybı ve yaralanma olmadı ancak seçim irtibat bürosunun camları kırıldı. Polis her iki adresteki incelemelerini tamamladıktan sonra, fail ya da failleri yakalamak için çalışma başlattı. Seçim irtibat bürolarındaki görevliler, eylemlerin bir amacının olduğunu belirterek, “Bu eylemleri yaparak, irtibat bürolarına gelmek isteyen halkımızı korkutmak istiyorlar” dedi.