Körler sağırlar birbirini ağırlar

Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorularının şifre ile çözülebildiği iddiası gündemde yer ederken bir başka skandal daha ortaya çıktı.

Görme engelli aday Halide Bedir'e yardımcı olması için işitme engelli okutman verildiği öne sürüldü.

FAZLA DUYMUYORUM DEDİ

Hayatının en önemli sınavını güçlükle bitiren Bedir, yaşadıklarını Habertürk akşam haberlerine anlattı. Görme engelli Halide Bedir, okutmanın işitme engelli olduğunu fark etmediğini kaydederek “Eğitmen 'Sınav başlamadan önce hocam bende biraz yavaş duyuyorum, soruları ben işaretleyeyim' deyince benim moralim bozuldu.” dedi.

İŞİTME SORUNU YAŞIYORDU
M
Okutmanın, soruları okurken duraksadığını ve soruları anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Bedir, “Soruları anlamadığımda tekrar etmesini istiyordum, ama beni anlamıyordu. Anlamadığım zaman diğer okutmanım ‘Tekrarlar mısın hocam’ diyordu. Bayağı bir zaman kaybı yaşadım. Bana cevap verirken bekliyordu. Soruları işaretlerken bekliyordu. Bu yüzden çok zaman kaybım oldu. Ben diğer okutmana ‘Hocam siz okuyun’ dedim bu seferde şıklarda ben söylerken bekliyordum.” dedi.

3 YILDIR HAZIRLANIYORDUM

Okutmanın tamamen işitme sorunu çekmediğini fakat yavaş algıladığını ifade eden Bedir “Çok büyük zaman kaybım oldu. Bu yüzden bütün sorulara cevap veremedim. Ben bu sınava 3 yıldan beri hazırlanıyordum.” dedi.

BEYAZ GAZETE