Gandi Kemal bunu biliyor mu?

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan, Faruk Mangırcı'nın hazırlayıp sunduğu “Yüksek Gerilim”de ortaya atılan iddia büyük yankı uyandırdı.

Gazeteci Serdar Arseven, PKK’nın avukatı ve CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun İsveçte yaşayan ağabeyi Saim Vildan Tanrıkulu’nun her Türk vatandaşının yapması gereken kutsal görev olan askerlikten kaçmak için vatandaşlıktan bilerek çıktığını iddia etti.

CANLI YAYINA BAĞLANMADI
İddiaların odağında ki isim Sezgin Tanrıkulu ise Beyaz Tv ekranlarında bu soruya yanıt vermekten kaçındı. Şeffaf gazetecilik anlayışı gereği CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na cevap hakkı vermek isteyen Faruk Mangırcı’nın bu talebi PKK’nın avukatı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu tarafından kabul görmedi. İddiaların açığa vurulmasından hoşnut olmayan Tanrıkulu’nun “Bırakın iğrenç yayın yapıyorsunuz. Konuşmaya gerek yok.” dediği ve canlı yayında bu iddialara cevap vermekten kaçındığı öğrenildi.

MÜTHİŞ İDDİA
Usta gazeteci Serdar Arseven, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile iddialara ilişkin yaptığı röportajın ses kaydını da yayınladı. Yüksek Tansiyon, yine Türkiye gündemini sarsacak bir iddiayı daha gündeme taşıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun ağabeyi Saim Vildan Tanrıkulu, askerlikten kaçmak için mi, Türk vatandaşlığından bilerek çıkarıldı?
İşte bu sorunun yanıtına Faruk Mangırcı’nın hazırlayıp sunduğu “Yüksek Tansiyon”da cevap arandı…

İşte şok ses kaydı:
İlk arama…
-Ben Haberevet.com’dan arıyorum…Sezgin Bey, ağabeyiniz Vildan Tanrıkulu’nun vatandaşlıktan çıkartılması ile ilgili…Bir Subay vurdu da onun için deniyor…

-(Telefon kapandı)

İki dakika sonra kendisi aradı…

-Sezgin bey, biraz evvel kapattınız zannettim.
-Hayır hayır…Kapandı…Şimdi söyledikleri yalan…Bu bilgilerin kimler tarafından verildiğini de biliyorum…
-Resmi gazete var elimde…Elimde 6 Şubat 1993 tarihli… Yurttaşlıktan çıkartılma kararı var…Ağabeyiniz Bakanlar kurulu kararı ile yurttaşlıktan çıkartılmış…
-1992 yılında, askerlik görevini yapmadığı için…12 Eylül’den önce yurt dışına çıkmıştı. Sonra askerlikten dolayı… Şu anda yurt dışına gidip geliyor…Şu anda Türkiye’ye gelip gidiyor.
-Kendisi İsveç’te yaşıyor…
-İsveç’te şu anda…
-Vatandaşlığa döndü mü?...
-Hayır, vatandaşlığa dönmedi…İsveç vatandaşı…CHP’de olmamdan rahatsızlık duyanlar var. Anlatabildim mi?..Tamamen yalan o (subay öldürdü hikayesi)
-Asker kaçaklığı…
-Bu konuda….Bakın…

HABERİ VARMI?
Bu ses kaydının Beyaz Tv ekranlarında yayınlanmasının ardından görüşlerini bildiren gazeteci Serdar Arseven, CHP’nin askerlik üzerine seçim propagandası yaptığını ifade ederek “Bu konu ile ilgili CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bir bilgilendirme faksı gönderdim. Ancak şu ana kadar cevap alamadım. Acaba Kılıçaroğlu’nun bundan haberi var mı?” dedi.

PKK İSVEÇ'TE GÜÇLÜ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun ağabeyinin asker kaçağı olduğunu rahat rahat söyleyebildiğini ifade eden Arseven “Bir asker kaçağı bu ülkede rahat rahat gezemez. PKK’nın İsveç’te ne kadar etkin olduğu belli. İsveç vatandaşı olmak için ya çok paranız olaak yada Türkiye’de çok büyük bir suçunuz olması gerekiyor.” dedi.

AK PARTİ'DE OLSAYDI NE OLURDU?

Aynı durumun Ak Parti’li bir yönetici de olması durumunda fırtınalar koparılacağını bildiren Arseven, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu iddialara cevap vermesi gerektiğini söyledi.

MUHATAP ALMIYORUM
Yüksek Tansiyon’un usta yorumcularından gazeteci Mehmet Faraç ise, “Ben bu şahsın PKK’nın avukatlığı yaptığı konusuna girmek istemiyorum. Bu şahsın PKK’nın avukatlığını yaptığını gazeteler çarşafa çarşaf yazdı zaten. Ben söz konusu şahsı muhatap almak istemiyorum. Bu şahıs gazetecileri arayıp tehdit etti ve gereken tepkiyi CHP tabanından aldı. Ben sırf CHP tabanını üzmemek için bu iddia hakkında görüş bildirmek istemiyorum. Ben o şahsı muhatap almıyorum. Benim muhatabım gerçek CHP’lilerdir” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE