Duyarlı Miniklerden Japonya’Ya Yardım Eli

Ufuk Okulları’nın minik öğrencileri Japonya‘da meydana gelen tsunami felaketi için kendi aralarında topladıkları yardımı Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim etti.

Ufuk Okulları’nın minik öğrencileri Japonya‘da meydana gelen tsunami felaketi için kendi aralarında topladıkları yardımı Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim etti.

Kimse Yok Mu Derneği Boğaziçi Şubesi‘nde yapılan toplantıya Ufuk Okulları öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra dernek yetkilileri ile basın mensupları katıldı. Dernek Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yusuf Yıldırım öncelikle kampanya ile ilgili bilgiler verdi. Japonya’da yaşanan felaketin boyutlarını, yapılan yardımları ve insanların yaşadıkları zor şartları aktaran Yıldırım; “Biz felaketin ertesi günü bölgeye ulaşan ilk uluslararası yardım kuruluşu olduk. Gittiğimizde Japon yetkililer dahi hem şaşırdı hem de duygulandılar. Biz de derneğimizin yardımlarını bölge insanına ulaştırdık. Kampanyamız devam ediyor.” dedi.

ÖĞRENCİLER DUYARLI DAVRANDI

Ufuk Okulları’nın minik öğrencileri Japonya tsunami felaketi için kendi aralarında yardım kampanyası başlattılar. Felaketi televizyon ekranlarından duydukları andan itibaren yardım çalışmalarına başlayan minik öğrenciler ailelerinden başlayarak felaket için yardım toplamaya başladılar. Şişli Ufuk İlköğretim Okulu öğrencisi Hüsra Akdemir felaketin ertesi günü yardım toplamaya başlayıp örnek bir davranış gösterdi. Hüsra Akdemir, “Bizde denize yakın oturuyoruz. Böyle bir felaketin bizimde başımıza gelebileceğini düşündüm. Ordaki insanların çok zor durumda olduklarını görünce ailemden ve arkadaşlarımdan da yardım alarak kumbaramı doldurup öğretmenlerime teslim ettim.” dedi.

Kampanyaya renk katan bir diğer öğrenci de minik Umut oldu. İstinye Ufuk İlköğretim Okulu 1. Sınıf öğrencisi Umut Kurnaz, Kimse Yok mu Derneğini ziyarete ağırlığından taşıyamadığı kumbarasıyla geldi.