Davutoğlu: ‘‘İman Hanım İle De İlgileniriz‘‘

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Trablus‘ta, Libya lideri Muammer Kaddafi‘ye bağlı askerlerin kendisine tecavüz ettiğini söyleyen İman el Ubeydi‘nin serbest bırakılması konusunda kendilerine ulaşmış bir müracaatın olmadığını belirterek, ‘‘Olursa bütün insani konularda gösterdiğimiz ilgi gibi o konuyla da ilgileniriz‘‘dedi.

Davutoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay‘ı makamında ziyaret etti. İzmir‘in ‘‘herhangi bir şehir‘‘ olmadığını belirten Davutoğlu, ‘‘Asırlar boyu Anadolu‘nun dışa açılan penceresi olmuş, Cumhuriyetimizin kuruluşunda İstiklal Harbimizin nihai noktasının konulduğu tarihi önem taşıyan bir şehir. İstiyoruz ki İzmir küreselleşen dünyada küresel bir şehir olsun ve diplomasinin merkezi şehirlerden biri haline gelsin. İzmir bunu hak ediyor‘‘ ifadesini kullandı.

İzmir kamuoyu ile güzel bir haberi paylaşmak istediğini kaydeden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Ankara ve İstanbul‘dan sonraki üçüncü Dışişleri Bakanlığı temsilciğini İzmir‘de açıyoruz. Haziran ayında muhtemelen temmuz başında göreve başlayacak bir büyükelçimizi atadık. İzmir‘deki temsil görevi dolayısıyla büyükelçimiz Dicle Kopuz inşallah en geç temmuz ayından itibaren bu görevi yürütecek. Böylece İzmir‘i diplomasinin önemli merkezlerinden biri haline getireceğiz. Bundan sonra da Antalya‘da böyle bir planımız var. Antalya‘da en kısa zamanda Dışişleri Bakanlığı temsilciliği açacağız.‘‘

-İZMİR‘E TEŞEKKÜR-

Kaynak: AA