Bursa‘da 7‘Den 70‘E Fetih Coşkusu

Bursa‘nın fethinin 685. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Saltanat Kapısı‘ndan Kamberler Parkı‘na kadar ellerinde bayraklarla yürüyen binlerce vatandaş, fetih coşkusuna ortak oldu.

Bursa‘da 7‘Den 70‘E Fetih Coşkusu
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen "Osman Gazi‘yi Anma ve Fetih Şenlikleri" sürerken, hafta sonu fetih yürüyüşü yapıldı. Saltanat Kapısı‘nda toplanan vatandaşlar ve protokol mensupları, mehter marşları eşliğinde yürüyüşe geçti. Konfetiler altında yapılan yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Bazı Bursalılar camlardan alkışlarla yürüyüşe destek verirken, 7‘den 70‘e yüzlerce vatandaş yürüyüşe katıldı.

Atatürk Caddesi‘nde devam eden yürüyüşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile protokol üyeleri de katıldı. Halkı selamlayan protokol mensupları, yürüyüş sonuna kadar kortejden ayrılmadı. Mehter ve kılıç kalkan ekipleri ile atlı birlikler yürüyüşe renk kattı. Mehter takımının 9 yaşındaki üyesi herkesin ilgi odağı oldu.

FETİH COŞKUSU

Mehter takımı ve kılıç kalkan ekiplerinin fotoğrafını çekebilmek için bir birleriyle yarışan vatandaşlar, Bursa‘nın fethini coşkulu şekilde kutladı. Yürüyüş esnasında halk oyunları ekipleri bir gösteri sundu. Kamberler Parkı‘nda sona eren yürüyüşte, mehter takımı ve kılıç kalkan ekiplerinin gösterisi göğüsleri kabarttı.

Başkan Dündar, "Yüzlerce vatandaşımız fetih coşkusunu hep beraber yaşıyor. Bir ay boyunca devam edecek kutlamalarda çeşitli sempozyumlar ve konserler düzenlenecek. Bütün Bursalıları kutlamalara bekliyoruz" dedi.

10 Nisan Pazar günü Ulucami‘de Osman Gazi ve şehitler için dua edilecek. Aynı gün Merinos AKMM‘de folklor ve sema gösterisi yapılacak. Antakya Medeniyetler Korosu bir konser verecek. 24 Nisan 2011 Pazar günü saat 09.00‘da 6. Uluslararası Osmangazi tarihi kent koşusu yapılacak. 1 Mayıs 2011 Pazar günü tertiplenecek rahvan at koşusu ile şenlik sona erecek.

Kaynak: İHA