Barış sürecine destek verdi

Samanyolu TV'nin Ana Haber bültenine canlı yayın konuğu olan Şehir Üniversitesi öğretim üyesi sosyolog Prof. Dr. Mesut Yeğen, “BDP'nin PKK çizgisi dışında söz söyleme imkanı yok.” dedi.

PKK’nın İbrahim Tatlıses’e olan saldırıyı kabullenmediğini ifade eden Prof.Dr. Mesut Yeğen “ Polis bir şekilde bu bağlantıyı kurdu. PKK şiddete başvuran bir örgüttür. Bu örgütün aydınlara yönelttiği tehditleri kınamak gerekiyor. PKK uzun zamandan beri silahsızlanmak istediğini beyan etmiştir. Ve silahsızlanmak yolunda gösterdiği iradeye, devlette bir şekilde onay vermiştir. Örtülü yada açık PKK ile görüşmeler yapılıyor ve silahsızlandırılmaya çalışılıyor.” dedi.

PROVOKE EDİYORLAR
Böyle bir barış yolu bulunmaya çalışılırken, bunu provoke etmeye çalışan açıklamaları da hoş bulmadığını söyleyen Yeğen “ Bana sorarsanız PKK’nın İbrahim Tatlıses’i 500 bin dolar verecek kadar parası yoktur. PKK seçime gidilirken, İbrahim Tatlıses’e bir saldırı içerisinde bulunmaz.” diye konuştu.

TÜSİAD'DAN CESUR BİR SES ÇIKTI

İshak Alaton’un açıklamalarını da değerlendiren Prof.Dr. Yeğen “Bundan birkaç hafta önce TÜSİAD bir anayasa taslağını kamuoyuna sundu. Daha sonra tepkiler gelince, bu anayasa taslağının birkaç akademisyen tarafından hazırlandığını söyleyerek, deyim yerindeyse bu akademisyenleri ortada bıraktı. Böyle bir TUSİAD’tan İshak Alaton gibi cesur bir ses çıkıyor. Öcalan’a ev hapsinin bugünün meselesi olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

EV HAPSİ DOĞRU DEĞİL

Bu önerinin BDP tarafından kabul edilse de, kamuoyu tarafından kabul görmeyeceğini bildiren Yeğen, “Ben Öcalan’ın bugünden ‘Beni ev hapsine alın’ gibi bir talebi olacağını zannetmiyorum. PKK’nın silahsızlandırılmasının faydalı olduğunu ve bu girişimlerin perde arkasında yapılmasının doğru olacağını düşünüyorum.” dedi.

Prof.Dr. Yeğen, Öcalan için ev hapsinin talep edilmesinin yanlış olacağını kaydederek, “Türk kamuoyu buna şu ana hazır değil ama, ileri de bizi rahatsız etse de sulha ulaşmak için bir takım önlemleri düşünebiliriz.” şeklinde konuştu.


BEYAZ GAZETE