Bakan Ergün:

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Biz küçük olsun benim olsun düşüncesiyle hareket etmeyi daha çok seven bir toplumuz" dedi.

Merter The Green Park Hotel‘de gerçekleştirilen ‘Merter Moda Merkezi Sempozyumu‘nda konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Hangi alanda olursa olsun ucuz işçi, ucuz hammadde kaynağı olan bir ülke olmadığımızı dikkate alırsak, rekabet gücünü çok farklı alanlarda aramamız gerekiyor" diye konuştu. Ergün, "Tekstilde rekabet alanının farklı yönde oluşturmak, tasarıma önem vermek ve markalaşmaya önem vermek gerekiyor. Markalaşmayı ve modayı ön plana almamalıyız" dedi. Tanıtıma çok ihtiyacımız olduğunu

söyleyen Bakan Ergün, "Bu dünyadaki gelişmeleri çok daha iyi takip etmemiz gerekiyor. Bugünkü rekabetçi ortamda, bu dikkatli çalışmaları yapmada ilerleme imkanımız yok. Dünyada devasa şirketler evlilik yaparken, biz küçük olsun benim olsun düşüncesiyle hareket etmeyi daha çok seven bir toplumuz" dedi.

Ergün, "Birlikte markalaşmak, birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Önümüzdeki dönemin çalışmalarından biri bu olacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün‘e plaket takdim etti.

Kaynak: İHA