Tuncelililer‘den ‘Birlik Ve Beraberlik‘ Mesajı

Mersin Tuncelililer Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği‘nce organize edilen; ‘Birlik ve Dayanışma Gecesi‘nde hemşeriler buluştu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği gecede konuşan Dernek Başkanı Hasan Çiçek, yaklaşan seçimlerde dikkat çekerek, “Tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz” dedi.

1991 yılından bu yana kentte faaliyet gösteren ve Mersin‘de yaşayan Tunceliler arasında birlik ve beraberliğin pekiştirilerek, sosyal paylaşımın arttırılmasının yanında gelenek ve göreneklerin yaşatılarak, ortak bir kültürün paylaşılmasını amaçlayan Tuncelililer Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği‘nce Paris Düğün Salonu‘nda organize edilen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Mersin‘in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, MESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Güler, CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Saim Gül‘ün de katılımcılar arasında yer aldı.

Gecede Tunceli‘nin tarihini anlatan ve kente özgü fotoğraf karelerinden oluşan bir slayt gösterisi de katılımcılara sunuldu. Yerel sanatçıların da sahne aldığı gecede kimi zaman omuz omuza halaylar çekilirken, orkestranın seslendirmiş olduğu birbirinden hareketli parçalara da katılımcılar çiftetellileriyle eşlik etti. ‘Birlik ve Dayanışma Gecesi‘ kapsamında özel olarak hazırlanan çekilişlerde bir kişi altın bilezik, bir kişi de ‘ücretsiz‘ sürücü kursu hediyesi kazanırken, talihlilerden biri kazandığı altın bileziği derneğe bağışladı. Tunceli‘den çekilen bir fotoğraf karesinden oluşan tablo da gecede bin TL‘ye satılarak, yine derneğe ek bir gelir sağlandı.

Burada konuşan Tuncelililer Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Çiçek, bugün gelinen noktada resmi olmayan kayıtlara göre Mersin‘de yaklaşık 30 bin Tuncelilinin yaşadığının altını çizerek, dernek olarak amaçlarının hemşeriler arasında ortak bir kültürün paylaşılmasını sağlayarak, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi olduğunu anlattı. Yaklaşan genel seçimler öncesinde siyasilere de mesaj veren Çiçek, “Hiç kimsenin Tuncelilileri çantada keklik olarak görmesin. Çünkü biz, hiç kimsenin arka bahçesi değiliz. Tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Ancak Tuncelili milletvekili aday veya aday adaylarının bizdeki yeriyse ayrı” diye konuştu. Dernek Genel Sekreteri Celal Temiz de, Mersin‘in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesine yapımı gündemde olan; ‘Akkuyu Nükleer Santrali‘ne karşı çıkarak, “Nükleer santral istemiyoruz” yorumunu yaptı.

Kaynak: İHA