Nevşehir’De Polis Haftası Kutlanıyor

Nevşehir’de Polis Haftası kutlamaları kapsamında yapılan kortej yürüyüşü vatandaşların ve yabancı turistlerin ilgisiyle renkli görüntülere sahne oldu.

Nevşehir’de Polis Haftası kutlamaları kapsamında yapılan kortej yürüyüşü vatandaşların ve yabancı turistlerin ilgisiyle renkli görüntülere sahne oldu.

Emniyet teşkilatının 166. kuruluş yıldönümü etkinlikleri Şehitler Parkında şehit polisler için toplu dua yaparak başladı. buradaki törenin ardından Borsa Kavşağından başlayarak, Nevşehir Valiliği önünde son bulan kortej yürüyüşünde taç teçhizatlı Özel Timlerin üzerinde bulunduğu polis panzerleri büyük ilgi gördü. Nevşehir Belediyesi bandosu eşliğinde yürüyen polisler, panzerler ve otolara yol boyunca dizilen vatandaşlar alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu.

Kortej yürüyüşü sırasında polislerin ve araçların geçtiği yollara vatandaşlarca gül atılması dikkat çekti. Kortej yürüyüşünü Kapadokya bölgesinin tarihi, doğal ve kültürel merkezi konumundaki Nevşehir’i gezmeye gelen yabancı ziyaretçilerinde cep telefonları ile görüntüledikleri gözlendi.

Kortej yürüyüşü sonrasında Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan birlikte anıta çelenk koydu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada vatandaşlarımızla el ele daha huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamak için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise teknolojik ve mesleki gelişmeleri en iyi şekilde takip eden polis teşkilatının halkın en büyük güvencelerinden biri olduğunu kaydetti.