Kazada Ölen Kadın İşçilerin Yakınlarından Tabutlu Eylem

Yalova‘da bir yıl önce meydana gelen kazada hayatını kaybeden 5 tekstil işçisi kadının yakınları tabutlu eylem yaptı.

Bir yıl evvel meydana gelen kazada, tekstil işçilerini taşıyan servis minibüsü bariyerlere çarparak takla atmış, kazada Ebru Yavuzdeğer (35), Nevin İşcan (45), Kader Boztepe (18), Nermin Irmak (42) ve Necmiye Deniz (41) isimli işçiler hayatını kaybetmişti. Kazanın yıldönümünde hayatını kaybeden işçilerin yakınları kazanın meydana geldiği yerde eylem yaptı. Çiftlikköy ilçesinde Siteler mevkiine gelen yaklaşık 50 kişilik grup, ölen işçileri temsilen 5 tabut taşıdı. Kazada eşi Ebru Yavuzdeğer‘i kaybeden

Fethi Yavuzdeğer, "Bugün burada geçen sene kaybettiğimiz yakınlarımız için toplandık. Bizi bugün burada toplanmaya mecbur edenler, işlerini gerektiği gibi yapmadı. Çoluk çocuğunun rızkını kazanmak için çalışmaktan dönen yakınlarımızı taşıyan araç tam burada betona çarparak takla attı. O araçta bulan sevdiklerimiz ise bize kavuşamadan aramızdan ayrılmak zorunda kaldı. Geride yetim çocuklar, anneler, babalar, eşler, kardeşler ve arkadaşlar kaldı. İşlerine gereken özen göstermeyen Karayolları çalışanları bu

kazaya sebep oldu. Aradan bunca zaman geçmesine rağmen sorumlular hakkında daha soruşturma bile tamamlanamadı. Karayolları suçu yıkmak için birilerini mi arıyor? Yoksa oyalama yaparak zaman aşımından mı faydalanmak istiyorlar? Biz buradan Başbakanımıza sesleniyoruz. Ölen öldüğüyle kalmasın. Suçlular adalet önüne çıkıp hak ettikleri cezaya çarptırılsın" dedi.

Kazada eşi Nemciye Deniz‘i kaybeden Bahri Deniz ise, "Karayolları 3 basit soruya dahi bir yıldır cevap veremiyor. Projeyi kim hazırladı? İhaleyi kime verdi? İnşaatın denetimini kim yapıp onay verdi? Ne savcılık makamına ne de bize Karayolları bir yıldır hala cevap vermedi" şeklinde konuştu.

Eylemde, kazada yakınlarını kaybedenler gözyaşlarına boğuldu. Güçlükle ayakta duranlara aynı işletmede çalışan diğer işçiler destek oldu. 5 kadın işçiyi temsil eden tabutlara ise çiçek kondu.

Kaynak: İHA