Bakan Eroğlu Tezgahın Başına Geçti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Nevşehir‘de esnaf ziyaretleri sırasında girdiği baba mesleği mefruşat mağazasında tezgahtarlık yaptı. Afyon’un Şuhut ilçesinde doğduğunu ve babasının mefruşat dükkanı olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, tezgahtarlık hatıralarını anlattı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Nevşehir‘de esnaf ziyaretleri sırasında girdiği baba mesleği mefruşat mağazasında tezgahtarlık yaptı. Afyon’un Şuhut ilçesinde doğduğunu ve babasının mefruşat dükkanı olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, tezgahtarlık hatıralarını anlattı.

Tezgah başına geçince eline aldığı perde topunu açan Eroğlu, daha önce ziyaret ettiği Uşak’ta girdiği mefruşat dükkanında perde satışı yaptığını hatırlattı. Perde mağazasında tezgah başına geçince iş yeri sahibine “Perdeyi 10 numara derecesinde iyi kesersem müşteriye hediye eder misin?” diye sorduğunu belirten Bakan “Evet cevabını alınca tam anlamıyla kestim. Müşteri de ücretsiz perde aldı. Burada da yapardım, ama müşteri yok.” dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kırşehir’den, Nevşehir‘e gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediye Başkanlığı’nın ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, AK Parti hizmet binası önünde İl Başkanı Kazım Sunar ve kalabalık bir partili tarafından çiçeklerle karşılandı.

    İl başkanlık makamında basın açıklaması yapan Eroğlu, hükümet olarak gece gündüz demeden vatan sevgisi ile çalışmalarının sonunda ülkeye hayal bile edilemeyecek düzeyde büyük hizmetlerin kazandırıldığını söyledi. 12 Haziran‘da yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “Zaferle çıkacağımıza eminim. Ama yine de rehavete kapılmamalıyız. Ülke genelinde tek başına iktidar, Nevşehir’de de yine 3- 0 alacağız. Bu hedef doğrultusunda çalışacağız. Özellikle kadın kolları çok büyük öneme sahip. Biz erkekler dışarıda atar tutarız. Ama evde hanımın dediği olur. O nedenle kadın kolları üyelerimiz daha fazla çalışmalı. Ev ev gezmeli.” şeklinde konuştu.



Eroğlu, dahasonra Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Milletvekili Mahmut Dede ve Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu. AK Parti İl Başkanlığı binasının bulunduğu Atatürk Caddesi‘nde vatandaşları selamlayan Bakan Eroğlu, Mustafa Çatlı isimli esnafın mefruşat mağazasına girdi. Mağazada doğruca perde satılan tezgahın başına giden Bakan Eroğlu, kendisinin de tezgahtarlık yaptığını söyleyerek eline aldığı perde topunu ustalıkla açtı. Tezgahtarlığın zor bir meslek olduğunu ve kendisinin de babasının iş yerinde çocuk yaşlarda tezgahtarlık yapmaya başladığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Hem okula giderdim hem de boş zamanlarda iş yerimizde tezgahtarlık yapardım. Babam bana sürekli ‘Oğlum kefen alacak müşteri gözyaşından belli olur‘ derdi. Bense her gelen müşteriye bir şeyler satmaya çalışırdım. Babam gelen müşterilerden bazıları için göz işareti ile ‘almaz‘ demeye çalışsa da ben tüm kumaşları açarak satma çabası verirdim. Dolayısıyla iyi bir tezgahtardım." diye anlattı.

    Bu sırada Bakan Eroğlu, kameraların kendisini çektiğinin hatırlatılması üzerine gazetecilere ‘Bunu yayınlamayın, bakın Nevşehir için yaptığımız projeleri açıkladım. Onları yayımlayın‘ diyerek şakalaştı.

    Perde mağazasının ardından bir manavı ziyaret eden Eroğlu, kendisi için karpuz kesmek teklif edilince “Seçim çalışmaları sırasında ağzımız kuruyunca gelip yeriz” diye cevap verdi. Bakan Eroğlu daha sonra Kayseri iline hareket etti.