Öğretmene tekme tokat daldı

Gaziantep'te bir ilköğretim okulunda geç gelen çocuğunun diğer öğrencilerle aynı sıraya koymak istemeyen velinin öğretmene saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Öğretmene tekme tokat daldı
500 Evler Mahallesi'nde bulunan Kaşgarlı Mahmut İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Yıldız, okul yönetimi tarafından okula geç gelen öğrencileri törende sonra almak için görevlendirildi. Bunun üzerine bahçe kapısı önünde duran Mustafa Yıldız gelen öğrencileri tek tek bekletmeye başladı.

Bu sırada kasap olduğu öğrenilen N.Ş. 3. sınıfa giden çocuğunu okula getirdi. Bu sırada öğretmenin uyarısı ile karşılaşan N.Ş. oğlunu içeri götürmek istediğini söyleyerek Mustafa Yıldız ile tartışmaya başladı. Yaşananları anbean kaybeden güvenlik kamerası öğretmenin nasıl saldırıya uğradığını gözler önüne serdi. Burada kısa süren tartışmanın ardından okula giden veli daha sonra dışarı çıkar çıkmaz kapının önünde bekleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Yıldız'a yumruk attı. Araya giren diğer öğretmenler ise kavgayı yatıştırmaya çalıştı. Güçlükle sakinleştirilen N.Ş. polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Polis okulda öğretmen olan Mustafa Yıldız'ında ifadesine başvurmak üzere gözaltına aldı.

Olayın ardından ikinci bir saldırıya uğrayan öğretmen yine burnundan yaralandı. Olayla ilgili şikayetçi olan öğretmen Mustafa Yıldız için bugün okul önüne gelen Eğitim Bir-Sen üyeleri olayla ilgili açıklamada bulundu. Saldırıya uğrayan öğretmenlerini yalnız bırakmayan öğrenciler ise basın açıklamasının yapıldığı yere gelerek destek verdi. Burada bağıran öğrenciler öğretmenlerine yapılan saldırıyı kınadı. Daha sonra grup adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin, öğretmene yapılan bu saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, "Kendisini Eğitime, Öğrenciye, İlime Adamış Bir Öğretmenimiz Mustafa Yıldız'a, kendini bilmez, haddini bilmez bir kişi tarafından yapılan fiili saldırıyı protesto etmek, öğretmenimize yapılan bu saldırıyı kınamak için burada toplanmış bulunuyoruz. Sabah törenine geç kalmış olan öğrencilere tören düzeni bozulmasın diye 1 dakika bekleyin yavrum diyen bahçe nöbetçisi öğretmenimiz sen benim çocuğumu nasıl bekletirsin diye vahşice bir saldırıya muhatap olmuştur. Bu da yetmemiş aradan bayağı bir zaman geçtikten sonra söz konusu şahıs öğretmenimize adeta pusu kurarak dün gece evinin önünde yine saldırmış ve öğretmenimizi ciddi şekilde yaralamıştır. Aslında bu vahşi yaratığın saldırısı sadece öğretmenimizi değil tüm eğitim camiasını ve tüm toplumumuzu yaralamıştır. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diye bir söz vardı. Şimdi ise köle olmayı bırakın, öğretmenler önüne gelenin dövdüğü, sövdüğü, kaba güç kullandığı, toplumda saygı gösterilmeyen, ezilen biri haline geldi. Öğretmenimiz Mustafa Yıldız'a yapılan bu çirkin saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor, saldırganın hak ettiği cezaya çarptırılmasını Eğitimciler Birliği Sendikası ve tüm öğretmenler ve toplum vicdanı adına yetkililerden talep ediyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından çok sayıda öğrenci 'Öğretmene uzanan eller kırılsın' diyerek slogan attı. Mustafa Yıldız ise öğrenci velisi ile aralarındaki husumetin 4 öncesine dayandığını belirterek, "Sabah geç kalan kızını kapıda bekleyen öğrencilere uymayarak direk okula girmek istemişti. Bende uyarmıştım ama biranda hakaret etmeye başlamış kızı sınıfa bıraktıktan sonra gelerek bana yumruk atmıştı. Önceki gece de durakta beklerken her zaman gördüğünde yaptığı gibi, dövmek lazım böylesini diyerek önümden geçti. Ben de sorun çıkmaması için ses çıkarmadım. Nerden geldiğini anlamadığım bir anda yumruk attı ve burnum kırıldı" dedi.

Kaynak: İHA