İto Dünya Şampiyonluğuna Gidiyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO), ÖZİMEK (Özel İdare Mesleki Eğitim Kursları) Projesi ile Dünya Odalar Yarışması‘nda ‘‘En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi‘‘ dalında finale kaldı.

İTO, Dünya Odalar Yarışması‘nda ‘‘En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi‘‘ dalında 41 ülkeden başvuran 72 oda arasında ilk 20‘ye girdi. 

Finale kalan Türk odalar arasında İTO dışında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ‘‘En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluk Projesi‘‘, İzmir Ticaret Odası da ‘‘En İyi Uluslararası Proje‘‘ dalında yarışacak.

Dünya Odalar Kongresi, 8–10 Haziran 2011 tarihlerinde Meksika‘da düzenlenecek. Kongrede proje finalistleri birinci olabilmek için yarışacak. 

Bu kapsamda İTO da ÖZİMEK Projesi‘ni 10 Haziranda dünya odalarına tanıtacak. 

İTO‘nun yarışmadaki rakipleri Peru – Amerikan Ticaret Odası, Bogota Ticaret Odası, Şili Ulusal Ticaret, Sanayi ve Turizm Odası ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olacak.  

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Odalar Federasyonu (WCF) her iki yılda bir Dünya Odalar Kongresi düzenliyor. Her kongrede farklılaşan dallarda ‘‘Dünya Odalar Yarışması‘‘ yapılıyor. 

İTO 2003 yılında Kanada‘da yapılan Dünya Odalar Kongresi‘ne de katılarak, ‘‘En İyi KOBİ Projesi‘‘ dalında birincilik ödülünü almıştı. 2009 yılında ise ‘‘İhracata İlk Adım Projesi‘‘ ile ‘‘en iyi uluslararası proje‘‘ dalında finalist olmuştu.

Kaynak: AA