Canlı yayında ağladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyaz TV ekranlarında usta gazeteci Sedat Yazıcıoğlu'nun hazırlayıp sunduğu “Sağduyu" programına konuk oldu.

Sedat Yazıcıoğlu’nun sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, program sonunda duygularına hakim olamayacak ağladı.

YAPILANLAR GÖRÜLMÜYOR
Başkan Topbaş “İnsanların mağduriyetleri ile siyaset yapılmaz. Bu ülkeye ne yapacaksın onu söylemek lazım. Siyaset böyle yapılır. Bakın biz gururla, bu ülkenin yüzde 26’lık yatırımını biz yapıyoruz diyoruz. Artık bu dönemler geride kalmalı. Bizim yaptığımız yatırımları, görmemezlikten gelenler var. Bir CHP Genel Başkan Yardımcısı kalkıp, “İstanbul’a ne yaptılar ki?” diye sorarak yaptığımız yatırımları görmemezlikten geliyor.” diyerek CHP’li yöneticilere sitem etti.

Sedat Yazıcıoğlu ise Topbaş’ın bu sözleri karşısına, bu tür söylemlere vatandaşın itibar göstermediğini söyledi.

EL ELE VERMEK ZORUNDAYIZ
Topbaş, siyasetin gereği gibi yapılmasını ifade ederek, doğruya doğru yanlışa yanlış denilmesi gerektiğini hatırlattı. Makam sahibi insanların yaşadıkları bölgeye fayda sağlaması gerektiğine dikkat çeken Topbaş “ Kadir Topbaş yıkılsın, sıra bize gelsin diye bir anlayış olmaz. Bu ülke bizim. El ele vermek zorundayız. Kavgayı, çekişmeyi, gürültüyü bu ülke istemiyor artık. Dilin kemiği yok ama, ülkenin geleceğini hep birlikte oluşturmak zorundayız.” diye konuştu.

İSTANBUL SEVGİSİ AĞLATTI
Usta gazeteci Sedat Yazıcıoğlu, Başkan Topbaş’tan Klasik Türk Sanat Müziği’nin önderlerinden Münir Nurettin Selçuk usta'nın İstanbul'a olan hislerini tercüme ettiği eserin müziği eşliğinde, “Hayalindeki İstanbul”u anlatmasını istedi.
Şarkının çalınmasıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ta duygularına hakim olamadı ve gözyaşlarına boğuldu. Başkan Topbaş “Hayalinde ki İstanbul’u” ise şu sözlerle ifade etti;

“ Dünyayı etkileyen, dünyanın yaşamaktan gıpta duyduğu, olmak istediği bir şehir ortaya çıkması. Arzu ettiğim İstanbul, problemlerin bittiği, deprem riski taşımayan, insanların daha rahat olduğu, ulaşım problemi erişim problemi yaşamadığı, güzelliklerle yad edildiğimiz bir İstanbul çıkarmak. Bir gün bu görevimiz sona erecek ama, temennim aynı sevginin ve saygınlığımın devam etmesi. Her noktasına insanların mutlu olduğu bir İstanbul ortaya çıkarmak istiyorum

BEYAZ GAZETE