Bakan Davutoğlu İzmir’E Misafir Olacak

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, partisinin genel merkezi tarafından 81 ilde düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” konferanslarının İzmir‘dekine bütün hemşehrilerini davet etti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, partisinin genel merkezi tarafından 81 ilde düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” konferanslarının İzmir‘dekine bütün hemşehrilerini davet etti. 9 Nisan 2011 Cumartesi saat 18.00’de İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan, “Değişen Dünya Siyasetinde Türkiye’nin Vizyonu” temalı konferansı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu verecek.

Davutoğlu İzmir’de ağırlayacak olmanın heyecanını duyduğunu belirten Akay, “AK Parti Genel Başkan yardımcılarımız ve bakanlarımızın iştirak ettiği Türkiye Buluşmaları kapsamında ilk defa İzmir’e gelecek olan Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nu ağırlamak, il başkanlığımız için onur olacaktır. İlk iki konferans dizisinde demokratik açılım, üçüncü seride ise 2002-2010 yılları arasında Türkiyemiz‘e kazandırılan AK icraatlar anlatıldı. AK Parti hükümetlerimizle çizilen dış politikamız, küresel ölçekte kabul görmektedir. Bunda Sayın Dışişleri Bakanımız‘ın katkı ve destekleri çok büyüktür. AK Parti iktidarı döneminde izlenen dış politikayla Türkiye, küresel ölçekte sözü dinlenen bir merkez ülke olma yolunda emin adımlarla yürümektedir.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Akay, İzmir‘in EXPO 2020 adaylığı için Ankara nezdinde her türlü destek ve çalışmalarda var olduklarının da altını çizdi. Bakan Davutoğlu’ndan bu kapsamda desteklerini isteyeceklerini ifade eden Ömer Cihat Akay, “İzmir için yapılacak her hizmette destekçi ve takipçi olduğumuzu belirtmek isterim. Biz İzmirli olarak, İzmir‘i düşünüyoruz. Sayın Genel Başkanımız‘ın İzmir temsilcisiyiz. İzmir‘in hakkı neyse, ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. İzmir’in talebini, bir İzmirli olarak Sayın Bakanımız‘a sunmak boynumuzun borcudur.” şeklinde konuştu.