Soygunculara dayak kamerada

Ümraniye'de önceki gün iki güvenlikçi bir banka şubesini soymaya kalktı ancak...

Soygunculara dayak kamerada
Ancak ummadıkları bir tepkiyle karşılaştılar. Önce banka güvenlik görevlisi, soygunculara direndi. Kaçmaya çalışan soyguncular bu kez bankanın önünde toplanan esnaf tarafından feci şekilde dövüldü

Bir GSM şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Kubilay Yıldız (29) ile Mustafa Akgöz (27) önceki gün saat 10.00 sıralarında başlarında kotosiklet kasklarıyla Ümraniye Alemdağ Caddesi’ndeki bir banka şubesine girdi. Silah çekerek önce şubenin güvenlik görevlisi Mustafa Özer’i etkisiz hale getirmek istediler. Ancak Özer, soygunculara direndi ve yaklaşık 2 dakika boyunca boğuştular. Silahlarını Özer’e kaptıran 2 acemi soyguncu, amaçlarına ulaşamayacaklarını anlayınca etrafa biber gazı sıkarak kaçmaya çalıştı. Fakat onları şube çıkışında bir sürpriz daha bekliyordu. İçeride soygun olduğunu bilen çevre esnafı, kapıda birikmişti. Esnaf, üzerlerine saldırdıkları soyguncuları evire çevire dövmeye başladı. Esnafın, bankanın güvenlik görevlisinin kelepçesiyle birbirine bağladığı soyguncular, linç edilmekten polisin gelmesiyle ölümden kurtuldu.
Esnaf soyguncuları böyle dövdü
Foto galeri için tıklayın

Su dubasıyla dövdüler

Çevre esnafından döner ustası Sadık Öktem olayı şöyle anlattı: “Bankadan kaçan bir müşteri lokantaya gelip bankanın soyulduğunu söyledi. Hemen polisi aradık. Kısa süre sonra iki soyguncu koşarak bankadan çıktı ve motorlarına bindi. Ancak motoru çalıştıramadılar. Bu sırada bankadan çıkar bir müşteri, soygunculardan birine yumruk attı. Çevredeki esnaf da bankanın önünde toplanmıştı. Ellerine geçen herşeyle songunculara vurmaya başladılar. Park yapılmasın diye yol kenarına koyduğumuz su dolu dubalarla vurdu. Başlarındaki kaskları çıkartıp dövmeye başladılar. Bu sırada polis gelerek elimizden aldı.”

Kaçmalarını engelledik

Berber Salih Bilgili ise “Ben bir müşterimi traş ediyordum. Aynadan iki kişinin bankadan hızla çıkıp motorlarına koştuğunu gördüm sonra bir anda ortalık karıştı. Bir kavga olduğunu düşünüp dışarı çıktık. Kaçanların soyguncu, dövenlerin ise mahalle esnafı olduğunu öğrenince biz de kaçmalarını engellemek için müdahale ettik. Bu sırada yan sokağa kaçmayı başaran bir soyguncuyu mahalleli yakalayıp getirdi. Sonra ikisini de polis vatandaşın elinden teslim alarak götürdü” diye anlattı.

Olayın görüntülerini çeken berber çırağı Erdinç Çelik ise “Soygun olduğunu bilmiyordum. Kavga çıktı sandım. Arkadaşlarıma gösteririm diye telefonumun kamerasıyla olayı kaydettim” dedi.

‘Arkadaşımızın kanserli annesi için soyacaktık’

GÖZALTINA alınan soyguncular Kubilay Yıldız ile Mustafa Akgöz polisteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Akgöz ifadesinde “Yaklaşık 1.5 yıl önce bir arkadaşımın kanserli annesinin tedavi masraflarını karşılamak için iki kredi kartımdan harcama yaptım. Ancak arkadaşım daha sonra bu parayı bana vermedi. Yaklaşık 20 bin TL civarındaki borcumu ödemediğim için evime haciz geldi. Bende şefim Kubilay Yıldız’a durumu anlattım. Borcu ödemek için bu soygunu planladık. Daha önce erik bile çalmadım. Ben bir hayat kurtarmak için bu borçların altına girdim” dedi. Kubilay Yıldız ise “Ben bu olaydan dolayı çok pişmanım. Bir ay sonra düğünüm olacaktı. Bu olay tamamen ekonomik sıkıntıdan kaynaklanmıştır” diye ifade verdi. Gülseren Akgöz ise kucağında yaşındaki oğlu Poyraz’la birlikte eşi Mustafa Akgöz’ün cezaevine gönderilişini yaşlı gözlerle izledi.