Sarıkaya Belediye Başkanı Erbir:

Yozgat‘ın Sarıkaya İlçe Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, inşaatı devam eden Uygulamalı Fizik tedavi ve Rahabilitasyon Yüksekokulu‘nun tamamlandığında ilçeye sosyal ve ekonomik yönden büyük katkısının olacağını söyledi.

Sarıkaya Belediye Başkanı Erbir:
2010 Yılında temeli atılan Sarıkaya Uygulamalı Fizik tedavi ve Rahabilitasyon Yüksekokul‘unu 4 katlı idari kısmın kaba inşaatını muhtemelen Haziran ayı ortalarında bitireceğini belirten Sarıkaya Belediye Başkanı Erbir, "Bu konuda hem bizler hem de Sarıkaya kaymakamımız olanca gayretimizle uğraşıyoruz. Yüksekokul inşaatının başlamış ve yapılıyor olması Sarıkaya adına güzel bir gelişmedir.Yüksekokul inşaatı hava şartları müsait oldukça devam ediyor, fazla uzamadan mümkün olan en kısa sürede hizmetine sunmak istiyoruz" dedi.

Fakülte ve yüksekokulların illerin ve ilçelerin gelişmesi birinci derecede öneme sahip olduğunu ifade eden Erbir, "Yüksekokul‘un burada açılacak olması hem ilçe ekonomisine ciddi bir katkısı olacak, hem de ilçenin sosyal, kültürel düzeyinde kısa sürede gelişmesini sağlayacak. 4 Yıllık Uygulamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun açılacak olması ilçemiz adına ayrı bir şanstır. İlçemiz hem bir tedavi merkezi olacak hem de kaplıca turizmi ile adını duyuracak" diye konuştu.

Kaynak: İHA