Müsiad, Endonezya İle Bağlarını Güçlendirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün katılımlarıyla, MÜSİAD, TİM ve TUSKON işbirliğiyle, dünyanın en büyük ve hızla büyüyen ekonomilerinden birine sahip olan Endonezya‘ya ticaret heyeti gezisi düzenlendi.

MÜSİAD‘dan yapılan açıklamaya göre, 3-6 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen programa Türkiye‘den 120 iş adamı katıldı. Türk ve Endonezyalı işadamlarını bir araya getirerek işbirliği olanaklarını yerinde tespit etme amacıyla düzenlenen gezi kapsamında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

İş görüşmelerinin yanı sıra, Endonezya ve Türkiye arasında halihazırda 1,5 milyar dolar olan ticaret hacmini artırmak amacıyla, iki ülke Cumhurbaşkanlarının ve çok sayıda bakanın da katıldığı bir iş forumu düzenlendi. Forumda iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi, kolaylaştırılması ve güçlendirilmesi için görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde, karşılıklı ticaret hacminin orta vadede 5 milyar dolar, uzun vadede ise 10 milyar dolar seviyelerine getirilebilecek potansiyelde olduğu dile getirildi.

Gerçekleştirilen iş forumunun ardından, MÜSİAD ile Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası KADİN arasında, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi, işadamlarının iki ülke arasında rahatlıkla gidip gelmesi, eğitim, seminer, fuar gibi organizasyonlarda ortaklıklar yapılması gibi konuları temel alan bir iyi niyet anlaşması (MOU) imzalandı.

Bunun yanı sıra, MÜSİAD, Endonezya‘da sürdüreceği faaliyetleri takip ve kontrol etmesi amacıyla, MÜSİAD Endonezya ile 5 yıl süreliğine bir anlaşma yaptı. Anlaşmayı MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve MÜSİAD Endonezya temsilcisi Tawfiq Promedya imzaladı.

Kaynak: İHA