Mobilyanın Ege Zirvesi Modeko 2011 Açıldı

Yerli mobilya üreticisini dünyayla buluşturan 22.

Yerli mobilya üreticisini dünyayla buluşturan 22. İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO 2011) başladı. 10 Nisan‘a kadar devam edecek fuar, sektörün Ege zirvesi niteliği taşıyor. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, düzenlendiği her yıl sektörün gündemine yön veren MODEKO‘nun, 2011‘de de mobilyaya dair bütün gelişmelerin, yeniliklerin ve fırsatların takip edileceği bir platform olacağını söyledi.

Açılış törenine İzmir Valisi Cahit Kıraç ve eşi Berrin Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, MOSDER ve ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve mobilyacılar katıldı. Törende konuşan Genel Müdür Eyigele, “Değişmeyen hedefimiz yeni işbirlikleri, yeni bayilikler ve ticaret hacminin büyümesidir. Bu amaçla her yıl düzenlediğimiz fuarımızdaki yenilikler sürecek.” dedi. Vali Kıraç ise mobilyanın hanımları çok ilgilendirdiğini vurgulayarak, “Evlere hanımsız mobilya alınmaz. İzmirli hanımları, fuarı ziyarete çağırıyorum.” şeklinde konuştu. İzmir‘in fuarlar şehri olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu da Gaziemir ilçesinde yapılacak yeni fuar alanı projesinin görücüye çıktığını belirterek, ilgili herkesten fikilerini bildirmesini istedi. Konuşmaların ardından kurdele kesildi, davetliler stantları ziyaret etti.

MODEKO 2011’e, 184 firma katılıyor. Özel tasarımlarla kurulan stantlarda, geniş ürün yelpazesi dikkat çekiyor. İzmir Uluslararası Fuar Alanı’ndaki 25 bin metrekarelik kapalı alanın tamamında düzenlenen fuar, yurtiçinden olduğu kadar yurtdışından da sektör profesyonellerini ağırlıyor. Efor Fuarcılık’ın İzmir Mobilyacılar Odası desteğiyle düzenlediği MODEKO için dünyanın dört bir yanından, özellikle hedef pazar ülke olarak seçilen İran, Irak, Azerbaycan, Lübnan, Suudi Arabistan, BAE ve Suriye’den alım heyetleri geldi. İZTO tarafından davet edilen Kosova, Yunanistan ve KKTC’den ziyaretçiler de bulunuyor. Efor Fuarcılık’ın ulaşım ve konaklama destekleriyle yurtiçinden birçok sanayi, ticaret ve marangoz odaları da toplu ziyaretler yapacak. MODEKO‘nun geleneği haline En İyi Stant Tasarım Yarışması, bu sene de fuara heyecan katacak. Fuar, ilk dört gün 11.00 ile 20.00, son gün olan 10 Nisan‘da ise 11.00 ile 19.00 saatleri arasında açık olacak.