Angelına Jolıe Tunus-Libya Sınırında

Birleşmiş Milletler (BM) iyi niyet elçisi olan Hollywood yıldızı Angelina Jolie, Libya‘daki savaştan kaçan ve insani yardıma ihtiyaç duyan mültecilerin bulunduğu Tunus-Libya sınırındaki kampı ziyaret etti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) adına iyi niyet elçiliği yapan Angelina Jolie, Libya-Tunus sınırı yakınlarında bulunan mülteci kampını ziyaret etti. Libya‘daki savaştan kaçan mültecilerin durumu hakkında BM yetkililerinden bilgi alan Jolie, çadır kenti ziyaret ederek mültecilerin sorunlarıyla ilgilendi. Açıklamada bulunan Jolie, Kuzey Afrika ve Ortadoğu halklarından övgüyle bahsetti. Angelina Jolie, "Kuzey Afrika ve Ortadoğu halkının sessizlik ve korku duvarlarını kırması olağanüstü anlardır"

dedi. Bir çadırı ziyaretinde mültecilerin buraya gelmeden önce birçok kampta barındığını öğrenen Jolie, "Bu çok kötü. Umarım ülkenize dönmeden önce bu sizin son durağınız olur ve evinize varırsınız ve bir daha yer değiştirmek durumunda kalmazsınız" dedi.

Angelina Jolie ile eşi Brad Pitt‘in kurduğu Jolie-Pitt Vakfı, Jolie‘nin ziyareti sırasında 177 mültecinin ülkelerine dönüş masrafını karşıladı ve ambulans yardımında bulundu.

UNHCR‘ye göre Libya‘daki savaştan kaçanların yarısından fazlası Tunus‘a geldi ve sadece geçen ay 400 binden fazla kişi Libya‘daki savaştan kaçtı. Tunus‘un dışında Libya‘nın komşu ülkeleri Mısır, Nijer, Cezayir, Çad ve Sudan‘a kaçan mülteciler de oldu. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi ise, mülteciler için gerekli olan rakamın 160 milyon dolardan 310 milyon dolara çıktığını açıkladı.

Kaynak: İHA