Ali Peri, Ön Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, 3 Nisan Pazar günü yapılan ön seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Ali Peri, Ön Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi
Peri, yaptığı açıklamada, "Demokrasinin gereği olan ön seçimimizi tüm partililerimizin ve adaylarımızın büyük gayret ve katkılarıyla Gaziantep‘in ve hatta ülkemizin görmediği güzellikte ve başarıyla gerçekleştirerek, tam bir demokrasi şöleni yaşadık" diyerek, "Bu sadece görsel bir şölen değildi. Biz örgütlerin talebi ve Genel Merkezimizin bu taleplerin arkasında durması sayesinde, Türkiye genelinde 29 ilde ön seçim yapıldı. Üyelerimiz ve halkımız sadece önüne gelen isimlerin olduğu listeye genel seçimde oy yerine, bu listelerin oluşmasında da direkt olarak söz sahibi oldu. Halkımız, ülkemiz ve şehrimiz böyle bir demokrasi şölenini ne kadar yerinde bulduğunu ve özlediğini yüksek katılımıyla gösterdi. Gaziantep 16 büyük şehir arasında ön seçim yapan tek il olmasıyla ve 10 binin üzerinde üyesinin katılımıyla göz doldurdu" diye konuştu.

Demokrasinin gereği olarak, sandıktan çıkan listenin artık tüm CHP‘lilerin listesi olduğunu kaydeden Peri, şunları söyledi:

"Ön seçim yarışı geride kalmıştır. Şimdi bize düşen görev, üyelerimizin oluşturduğu bu listeyi alıp meclise, partimizi de iktidara taşımaktır. Bu süreçte her türlü olumsuzluğun dışında kalarak, tam da partimize yakışan şekilde olağanüstü güzellikte ve başarıda bir tanıtım süreci yaşayan, yaşatan tüm aday adaylarımıza, seçimin sağlıklı ve sorunsuz olarak, imrendirecek güzellikte geçmesine katkı sağlayan tüm il ve ilçe örgüt ve yöneticilerime, kadın ve gençlik kollarıma, gönüllülere, seçim sırasında hatasız çalışan seçim kurullarının değerli yönetici ve üyelerine, sandık kurulu görevlilerimize, okullarında bizi kusursuz ağırlayan Abdullah Kepkep İlk Öğretim Okulu ve Hasan Ali Yücel Lisesi idareci, öğretmen ve personeline, güvenlik ve düzenin sağlanmasında hatasız çalışan Emniyet Mensuplarına ve amirlerimize ve tabi ki, bütün bu çabayı, özeni ve emeği karşılıksız bırakmayarak çok yüksek bir katılımla sandığa koşan, iradelerini sandığa coşkuyla yansıtan partililerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu hepimizin başarısıdır. Şimdi görevimiz bu başarıyı 12 Haziran‘a taşıyarak, şöleni bayrama çevirmektir. Bu yolda emeklerimiz karşılıksız kalmasın, Hak yardımcımız olsun.”

Kaynak: İHA