Savcı Öz Çiçeklerle Uğurlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Turan Çolakkadı ile Başsavcı Vekili olarak atanan Zekeriya Öz ve Ercan Şafak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne veda etti.

Savcı Öz Çiçeklerle Uğurlandı
Ergenekon‘a yeni savcı (Son Detaylar)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Turan Çolakkadı ile Başsavcı Vekili olarak atanan Zekeriya Öz ve Ercan Şafak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne veda etti. Başsavcı Çolakkadı, “Üzerimizde bundan sonra İstanbul Başsavcılığı gibi büyük bir yük var, prensipler dahilinde çalışacağım.” dedi. Çolakkadı, Öz ve Şafak, çiçekler ve alkışlarla uğurlandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi’nin 539 sayılı adli yargı kararnamesi ile geçtiğimiz hafta yapılan atamalarla Sultanahmet‘teki İstanbul Adliyesi’nde görev yapacak olan Turan Çolakkadı, Zekeriya Öz ve Ercan Şafak, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nden uğurlandı. Adliyede görevli hakim, savcı ve adliye personeli tarafından yapılan uğurlamaya basın da yoğun ilgi gösterdi.

Öz ve Şafak ile birlikte yaklaşık 6 yıldır birlikte çalıştığını belirten yeni İstanbul Özel Yetkili Başsavcı Vekili Fikret Seçen, “Bu süre zarfında önemli soruşturmalarda birlikteydik. Kendileriyle hep uyum içerisindeydik. Zekeriya Öz zaten malumunuz üzere Türkiye’de herkesin ismini bildiği, yürüttüğü soruşturmalarla kamuoyuna mal olmuş bir arkadaşımız. Kendisini unutmayacağız. Mesleğimiz unutmayacak kendisini. Buradan ayrıldıkları için üzülüyoruz. Sevincimiz terfi ederek gitmeleri.” dedi.

Seçen, “Başsavcımızdan da görev yaptığımız sürece hep olumlu mesajlar aldık. Hukukçuluğu ile bizi yönlendirdi. Bundan sonra da kendileriyle birlikteyiz. Arkadaşlarımıza ve başsavcımıza bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra da birlikteyiz. Sadece fiziki ortamda ayrılığımız var. Kendilerine bundan sonraki özel hayatlarında da, aileleriyle birlikte huzurlu bir hayat diliyorum, temenni ediyorum.” diye konuştu.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde 15 yıldır görev yaptığını ifade eden Başsavcı Turan Çolakkadı da, personelle birlikte mesleki dayanışma içinde fedakarlıkla çalıştıklarını kaydetti. Çolakkadı, “Bütün amacımız fedakarca gerçeği ortaya çıkarmak. İşin doğrusunu gücümüz yettiğince bulmak. Biz yargı mensupları bunu amaçlarız. Kesinlikle biz taraf tutmayız. Bütün vatandaşlarımız birbirinden farklı değildir. Hiçbir şekilde din, dil ve ırk farkı gözetmeyiz. Ben buna gayret ettim. Bunun aksi olsaydı bunu deklare edemezdim. Yargının amacı doğruyu bulmaktadır. Üzerimizde bundan sonra İstanbul Başsavcılığı gibi büyük bir yük var, bu prensipler dahilinde çalışacağım. Tüm personele teşekkür ediyorum. Gönül rahatlığıyla burayı Fikret Seçen’e bırakıyoruz. İki arkadaşımız benimle beraber geliyor.” dedi.

Konuşmaların ardından Başsavcı Vekili Fikret Seçen, Çolakkadı, Öz ve Şafak’a çiçek verdi. Başsavcı ve vekilleri daha sonra tüm hakim, savcı ve adliye personeli tek tek tokalaştı. Üç isim de alkışlar eşliğinde araçlarına binerek adliyeden ayrıldı.