Rahşan Gülşan'dan Bakan Akdağ'a 'slogan' önerisi

Gazeteci Rahşan Gülşan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın "Obezler için şişko demek daha doğru" açıklamasını eleştirerek, "Bakanımıza yeni bir slogan öneriyorum obezle mücadele için, 'şişko patates yarım kilo domates.' Bunu çok güzel kullanılabiliriz bence insanları sinir etmek adına" dedi.

Rahşan Gülşan'dan Bakan Akdağ'a 'slogan' önerisi
NTV ekranlarında yayınlanan Mirgün Cabas ile Her Şey programının dün akşam ki bölümünde, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 'obezler için şişko demek daha doğru' açıklaması tartışıldı. Programa telefonla bağlanan Gazeteci Rahşan Gülşan Akdağ'ın açıklamasını eleştirerek yeni bir slogan önerdi.

"MANTIK DA GÖREMİYORUM ŞEFKAT DE"

Gülşan, Akdağ'ın bu açıklamasını kişisel olarak çok kaba bulduğunu ifade ederek, "Bir bakana veya devletin bireye bakışını yakıştıramadığım bir tamlama olarak algılıyorum. Ben meseleye şişman biri olarak değil insani olarak bakıyorum" dedi.

"Ben köre kör, topla topal, sakata sakat diyebilen biri değilim" diyen Gülşan, "Ama insanların bana kalkıp şişgo demesinin bende yaratacağı hasarın biraz farkında olmalarını gerektiğini düşünüyorum. Bizden geçin çocuklar birbirlerini şişgo diye kızdıracaklar. Doktorlar hastalarına şişgo diyecek ve hastalar doktorları döverek oradan çıkacaklar mı, nasıl yaşayacağız biz bu şişgo tanımıyla. Ve bakan bunu nasıl tasviye edebilir anlamakta çok zorlanıyorum" ifadelerini kullandı. Gülşan şöyle devam etti:

"Yarın ki yazdımda da yeni bir slogan öneriyorum Bakanımıza obezle mücadele için, 'Şişgo patates yarım kilo domates.' Bunu çok güzel kullanılabiliriz bence insanları sinir etmek adına. Ben burada bir mantık da göremiyorum şefkat de göremiyorum. Bir insanın sıkıntısı neyse o sıkıntıyla ilgili daha çok sertçe üzerine giderseniz bu daha fena arıza oluşturuyor. İnsanları rahat bırakın zayıflamak isteyen insanlar zaten bu yola giriyorlar."