Haiti’De Devlet Başkanlığı Seçimlerini Türk Dostu ‘Tatlı Miki’ Kazandı

Haiti’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, “Türk dostu” olarak bilinen Michel Martelly kazandı. “Tatlı Miki” lakaplı eski pop müziği sanatçısı ve TV sunucusu, oyların yaklaşık yüzde 68’ini aldı.

Haiti’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, “Türk dostu” olarak bilinen Michel Martelly kazandı. “Tatlı Miki” lakaplı eski pop müziği sanatçısı ve TV sunucusu, oyların yaklaşık yüzde 68’ini aldı.

    Haiti Geçici Seçim Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre, 20 Mart‘taki devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunda oyların yüzde 67,57‘sini alan Michel Martelly, Haiti‘nin yeni devlet başkanı seçildi. Diğer aday Mirlande Manigat ise oyların yüzde 31,74‘ünü alabildi.

    Konsey, nihai sonuçları 16 Nisan‘da açıklayacak. Resmi nihai sonuçlara göre de oy oranı yüksek çıkarsa “Tatlı Miki” lakabıyla bilinen Martelly, Devlet Başkanı Rene Preval‘den Haiti Devlet Başkanlığı görevini devralacak. 1961 doğumlu olan pop müziği sanatçısı Martelly aynı zamanda yapımcılık, yönetmenlik, TV sunuculuğu, radyoculuk yapmış renkli bir lider.

    TÜRK DOSTU ‘TATLI MİKİ’YE HAKSIZLIK EDİLMİŞTİ

    Birinci turda 70 aday adayı içinde yapılan elemede 19 aday seçime katılmış, ancak seçime hile karışmış ve Michel Martelly taraftarları seçimlere hile karıştığı gerekçesiyle 5 kişinin öldüğü büyük gösteriler düzenlemişti. Haiti’nin hava ve kara yolları bir hafta trafiğe kapanmış ve başkentte hayat durmuştu. Michel Martelly taraftarlarının oyların yeniden sayılması teklifi kabul edilmişti. Haiti’de BM yetkililerinin de içinde olduğu tarafsız gözlemciler tarafından oylar yeniden sayılmış ve seçime hile karıştığı kesinleşmişti.

    TATLI MİKİ’DEN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

    Geçtiğimiz aylarda, Kimse Yok Mu Derneği Gönüllüsü Süveyda Fakı ve Kimse Yok Mu Derneği Basın Danışmanı İsmail Kılınç’la görüşen Michel Martelly en büyük isteğinin birinin Türkiye’yi, İstanbul’u görmek olduğunu açıklamıştı. Martelly; “Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden biri diye duydum. İstanbul’u görmek istiyorum. Kimse Yok Mu 13 bin km uzaktan gelerek bizim için Haiti’de hastane, okul ve öğrenci yurdu yapıyor. Haiti tarihinde, 5 asırdır ilk kez birileri karşılık beklemeden bize bir şeyler getiriyor. Herkes buraya bir şeyler almaya geliyor. Sizler bir şeyler vermeye geliyorsunuz. Türkiye halkına ve Kimse Yok Mu’ya teşekkür ediyorum.” diye açıklamada bulunmuştu.

    Kimse Yok Mu Derneği Basın Danışmanı İsmail Kılınç, “Tatlı Miki” lakabıyla bilinen Michel Martelly’ye Türk lokumu ikram ederek “Türk lokumu dünyaca meşhurdur. Bu lokumu yiyince ‘Taptatlı Miki’ olacaksınız.” demişti.