Azeri Halıcının Erdoğan Sevgisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini halıya nakşeden Azeri vatandaşı, Başbakan’a hediyesini takdim etmek için randevu bekliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini halıya nakşeden Azeri vatandaşı, Başbakan’a hediyesini takdim etmek için randevu bekliyor. Başkent Bakü’de yaşayan Baladayı Maştağalı isimli Azeri, Erdoğan’ın Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e “one minute “ demesinden sonra böyle bir karar aldığı söyledi. Maştağalı, halıyı Erdoğan’a takdim etmek için sabırsızlandığını ifade etti.

Erdoğan’a Davos çıkışından sonra olan sevgisinin daha da arttığını ifade eden Azeri halıcı, sevgisinin kalıcı olması için halıya işlediğini kaydetti. Nakış uzmanı Maştağalı, Başbakan’ın portresini 8 ayda halıya nakşettiğini ifade etti.

Azeri halıcı şimdiye kadar aralarında Azeri lider Haydar Aliyev’in de bulunduğu bir çok kişinin portesini halıya nakşettiğini dile getirdi.

Cihan Haber Ajansı’na ( Cihan) konuşan Maştağalı,” Erdoğan’ın portesini ipekten ördük. Halının boyu 1,90 santimetre, eni ise 1,35 santimetre. İlmelerin sıklığı 60. Halıyı 8 ayda ördük.” Dedi.

Halıyı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek için sabırsızlandığını söyleyen Azeri Maştağalı,” Erdoğan’dan bunun karşılığında tek bir isteğim var. Karşılıklı muhabbet ederek çay içmek. “ diyor. Halıcı Maştağalı, seçim öncesi Başbakan Erdoğan’ın kendisine zaman ayıramamasından endişelendiğini sözlerine ekliyor.