Yalova Üniversitesi, Riyad’Da Tanıtıldı

Yalova Üniversitesi Riyad Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin düzenlediği, 19-24 Nisan 2011 tarihlerinde yapılan 2. Uluslararası Yüksek Öğretim Fuarı’na katıldı.

Yalova Üniversitesi Riyad Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin düzenlediği, 19-24 Nisan 2011 tarihlerinde yapılan 2. Uluslararası Yüksek Öğretim Fuarı’na katıldı.

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Cengiz Güngör ile Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Birimi Elemanı Ali Erhan Konuk etkinlikte görev yaptılar. Suudi Arabistan Yüksek Öğretim Bakanı Halid Al-Anqari ile Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın açılışını yaptığı fuara, 33 ülkeden 400 üniversite katıldı. Fuarda Türkiye’den 18 üniversite ile YÖK stant açtı. Açılışın ardından Özcan ve T.C. Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün, Türk üniversitelerinin stantlarını gezerek katılımcılardan bilgi aldı. Özcan, YÖK standını ziyaret eden Bakan Al-Anqari’ye hediye takdim etti. 300000 kişinin ziyaret ettiği fuara üniversite adayları gençler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Fuar yanı sıra Türk üniversitelerinin temsilcileri, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak Riyad’da Türk öğrencilere eğitim veren okula ziyaret gerçekleştirerek, öğrencilerimize bilgiler aktararak sorularını da yanıtladı.

Yalova Üniversitesi‘nin büyük ilgi gördüğü fuarda, Suudi Arabistan Üniversiteleri ve diğer eğitim kurumlarıyla görüşülerek olası işbirlikleri hakkında görüşmeler yapılarak fikir birliği varıldı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi Eruslu, "2011-2012 Akademik yılından itibaren yabancı öğrenci alacağız. Yalova Üniversitesi özellikle yakın coğrafyasında tanıtım yaparak, Yalova Üniversitesi’ne değişik kültürlerden öğrencilerin gelmesini önemsiyor. Bu amaçla Balkan Ülkeleri, Gürcistan, Suriye gibi ülkelere açıldık. Ülkelerin sayısını giderek arttıracağız. Yalova sokaklarında artık yabancı öğrenciler de olacak. Bu nedenle YÖK tarafından önerilen bu fuara katılımımız çok yararlı oldu. Gerek Suudi Arabistan gerek diğer ülkelerden gelen öğrenciler Yalova Üniversitesi’ni tanıdı." dedi.